Nema čekanja

Nema više čekanja za gradnju kod Počitelja

Autoceste FBiH prije dva dana su objavile i ponudu za gradnju dionice Tarčin - tunel Ivan, na Koridoru Vc…
Gospodarstvo / Ulaganja | 17. 07. 2019. u 09:33 Fena
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Tu je sve završeno i više nema čekanja. Strojevi izlaze na gradilišta i konačno počinju radovi'', rekao je direktor JP Autoceste Federacije BiH Adnan Terzić za Dnevni avaz.

Kaže kako sredinom kolovoza strojevi kineskih kompanija izlaze na gradilište dionice autoputa na Koridoru Vc Počitelj - Zvirovići, čija je ukupna vrijednost 200 milijuna maraka.

Terzić je pojasnio da se radi o dionici autoputa dugoj 11 kilometara, u koju spada i gradnja mosta Počitelj, ukupne dužine 945 i maksimalne visine 100 metara.

Ovu dionicu autoputa gradit će kineske kompanije China State Construction Engeering Com-pany i Sinohydro Power - China, a Terzić kaže da su Autoceste dužne nakon potpisanog ugovora izvođače uvesti na gradilište u roku od 52 dana.

Autoceste FBiH prije dva dana su objavile i ponudu za gradnju dionice Tarčin - tunel Ivan, na Koridoru Vc, ukupne dužine od 4,9 kilometara, koja će koštati ukupno 50 milijuna eura. Ta dionica skratit će put do mora.

''Dionica će imati velike i značajne objekte u vidu tunela i mostova i nastavak je gradnje dionice od Tarčina prema Bradini'', kaže Terzić.

Prema njegovim riječima, u toku su radovi na nekoliko gradilišta vrijedni ukupno 400 milijuna eura, a već odavno je zaokružen financijski plan prema jugu.

''Krećemo sada s Počiteljem, izgradnjom mosta, zatim tunela Kvanj. Radimo punom parom na dionici Klopče - Donja Gračanica, a već je odabran i izvođač radova za tunel Zenica. Potpisan je i ugovor za dionicu od Ponirka do Vranduka'', kazao je Terzić.

Kopirati
Drag cursor here to close