WATSAN

Neke druge vode: Mostaru pola milijuna KM

Vlada FBiH je usvojila i konsolidirano izvješće unutarnje revizije u javnom sektoru u FBiH za 2019. godinu…
Gospodarstvo / Ulaganja | 01. 10. 2020. u 14:31 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Federalna vlada je usvojila informaciju o realizaciji općinskih potprojekata uključenih u projekt "Vodoopskrba i odvodnja otpadnih voda u Federaciji BiH - WATSAN FBiH", te zadužila Federalno ministarstvo financija da pripremi odluku o izdvajanju 500.0000 KM iz tekućih rezervi za potrebe Grada Mostara.

Ovim projektom je trenutno obuhvaćeno 19 općina ili gradova: Velika Kladuša, Bosanski Petrovac, Orašje, Široki Brijeg, Bosanska Krupa, Gračanica, Lukavac, Čitluk, Konjic, Doboj - Jug, Prozor-Rama, Jajce, Mostar, Tomislavgrad, Glamoč, Bosansko Grahovo, Tešanj, Gornji Vakuf - Uskoplje i Usora.

Vlada FBiH je usvojila i konsolidirano izvješće unutarnje revizije u javnom sektoru u FBiH za 2019. godinu i zadužila Federalno ministarstvo pravde da, u roku od šest mjeseci, kroz izmjene i dopune zakonskih rješenja regulira radno-pravni status, što bi pridonijelo neovisnosti funkcije unutarnje revizije i omogućilo usuglašavanje plaća unutarnjih revizora na svim razinama vlasti u FBiH.

Jedinica Federalnog ministarstva financija za proračunski nadzor zadužena je da izvrši nadzor u vezi s uspostavom funkcije unutarnje revizije kod proračunskih korisnika Federacije BiH - obveznika uspostave jedinice za unutarnju reviziju, koristeći se podacima iz konsolidiranog izvješća.

Centralna harmonizacijska jedinica ovog ministarstva dužna je da, sukladno Zakonu o unutarnjoj reviziji i podzakonskim aktima, nastavi pružanje podrške organizacijama u javnom sektoru u Federaciji BiH pri uspostavi i razvoju funkcije unutarnje revizije.

 

 

Kopirati
Drag cursor here to close