Bilo je i vrijeme...

Neka se čudo desi: Cesta u Centru 2 postaje prometnica od javnog interesa

Spomenuta je prometnica godinama slovila kao veliki problem građanima tog naselja i bila je dokaz nemara gradskih vlasti.
Gospodarstvo / Ulaganja | 22. 06. 2021. u 13:31 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Bljesak.info / Cesta u Centru 2

Prometnica u mostarskom naselju Centar 2 između objekta Bingo i Osnovne škole Ilije Jakovljevića, do uključivanja na novu prometnicu ''produžetak Avenije kod novog mosta'' trebala bi biti proglašena prometnicom od javnog interesa za izgradnju.

O tome će odlučiti vijećnici Gradskog vijeća grada Mostara na sjednici zakazanoj za 29. lipnja.

Foto: Bljesak.info / Cesta u Centru 2

Inače, spomenuta je prometnica godinama slovila kao veliki problem građanima tog naselja i bila je dokaz nemara gradskih vlasti.

Problem su stvarale kiše koje su primoravale djecu da ''plivaju'' do spomenute škole jer su stvarale ogromnu lokvu a kad je suho, osim makadamskog izgleda puta, vozači su se snalazili kako su znali i umjeli po pitanju propisa.

Foto: Bljesak.info / Cesta u Centru 2


Podsjećamo, još prije četiri godine objavljeno je kako bi Centar 2 trebao dobiti sportsku dvoranu i podzemnu garažu.

Kako nam je tada rekla Marina Deronjić, načelnica Odjela za urbanizam i građenje, dvije garaže će biti spojene u jednu cjelinu.

Foto: Bljesak.info / Cesta u Centru 2


''Krenuli smo u projekt. Izabrali smo ponuđača koji će izraditi idejni projekt. Izgradnjom garaže, kod sportske dvorane koja je također u planu, riješit će se pitanje parkinga u ovom naselju. Također će se područje Avenije 'očistiti' od  parkiranih automobila, a i riješit će se problem odvodnje vode u ovom naselju'', rekla je u studenom 2017. godine Deronjić za Bljesak.info.  

Kopirati
Drag cursor here to close