Kod UNESCO zone

Ne zna se kada će se sanirati urušenje kod Krive Ćuprije

Radi se projekt po kojem bi trebala biti rađena rekonstrukcija, ali od proračuna ovisi početak sanacije
Gospodarstvo / Ulaganja | 12. 02. 2021. u 15:25 A.Z. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ne zna se kada će biti sanirano urušenje iznad Black dog puba na adresi Jusovina 5 u Mostaru, gdje je do odrona tla došlo početkom godine.

Iz Agencija ''Stari grad'' rekli su za Bljesak.info da nisu dobili informaciju o tome kada bi trebala početi sanacija urušenja.

''Federalna uprava civilne zaštite dopisom od 07.01. 2021. godine je obavijestila Agenciju 'Stari grad' da je naš zahtjev o pojavi klizišta na lokalitetu ispod saobraćajnice u ulici Gojka Vukovića u Mostaru dostavila na nadležno postupanje: Upravi za civilnu zaštitu i vatrogastvo HNK – na znanje, i Odjelu za organizaciju, pravne poslove, opću upravu, civilnu zaštitu i vatrogastvo, Grada Mostara'', stoji u odgovoru Agencije.

Načelnik Odjela za organizaciju, pravne poslove, opću upravu, civilnu zaštitu i vatrogastvo za Bljesak.info je rekao kako je Grad našao način da pronaći tko će raditi projekt po kojem će se raditi rekonstrukcija.

''Našli smo način da zadužimo tvrtku Arhi plus da radi projekt rekonstrukcije. Projekt je u izradi i on će pokazati na koji način da se sanira i koja je cijena rekonstrukcije, a onda ćemo vidjeti kako ćemo izabrati izvođače'', rekao nam je Šupljeglav.

Kada će točno biti urađena sanacija nije nam mogao reći, jer ona ovisi o pitanju financiranja Grada.

Foto: Bljesak.info / Odron na terasi Black Dog puba

Sanel Tiro iz Gradske Uprave rekao je da je odmah, preventivno, postavljena vertikalna prometna signalizacija.

''Odmah smo postavili signalizaciju do konačnog rješenja i saniranja, da se saobraćaj ne bi ugrozio, jer je ispod potkopano i nema temelja, a tlo je trsno. S obzirom da je prometnica jednosmjerna jedna traka je zatvorena pa se prometuje lijevom tranom'', rekao nam je Tiro.

Kaže da je inspektor za puteve službe za inspekcijske poslove je 4. siječnja utvrdio da je došlo do urušavanja aluvijalnog i horizontalnog sloja šljunčanog dijela obale rijeke Radobolje na prirodni plato iza  ugostiteljskog objekta Black dog. Dubina odrona iznosi od 2,5 do 3 metra.

''U momentu pregleda asfaltnog kolovoza iznad lokacije odrona dužine 20 do 25 metara nema vidljivih deformacija u vidu pukotina'', rekao je Tiro.

Kopirati
Drag cursor here to close