Šminkanje

Nastavljeni radovi na uređenju parka u Jablanici, radovi vrijedni 93.000 KM

Ugovor o izvođenju radova, Općina Jablanica je potpisala sa najpovoljnijim ponuđačem u postupku javne nabave, poduzećem 'Parting' d.o.o. iz Širokog Brijega.
Gospodarstvo / Ulaganja | 19. 08. 2020. u 16:27 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Općina Jablanica / Uređenje parka u Jablanici

U gradskom parku u Jablanici ovih dana otpočeli su radovi na nastavku uređenja gradskog parka, priopćeno je u srijedu iz Općine Jablanice.

Ugovor o izvođenju radova, Općina Jablanica je potpisala sa najpovoljnijim ponuđačem u postupku javne nabave, poduzećem 'Parting' d.o.o. iz Širokog Brijega.

Vrijednost ugovorenih radova iznosi 93.179,74 KM, a radove izvodi podizvođač JKP 'Jablanica' d.d. u stečaju Jablanica sa rokom izvođenja radova od 90 dana, od dana uvođenja u posao.

U skladu sa potpisnim ugovorom, a u  sklopu pripremnih radova vrši se skidanje postojećeg ivičnjaka,  priprema i dorađivanje podloge i uklanjanje postojećih staza koje se ne poklapaju sa novim trasama, te uklanjanje postojećih parkovskih klupa.

U okviru zemljanih  i betonskih AB radova vrši se postavljanje tamponskog sloja šljunka ispod podložnih ploča te betoniranje lako armirane podložne ploče. Kamenorezački radovi  predviđaju ugradnju kamenih paljenih  ploča debljine 4 cm i kamene kocke prema dosadašnjoj shemi ugradnje, ugradnja kamenih ivičnjaka po krajevima pješačkih staza, 'zelenog zida', 'cvjetnih ostrva' u parku,  dječjih igrališta i 'poluotoka' za sjedenje u parku.

Projekt nastavka uređenja gradskog parka financira Ministarstvo turizma, trgovine i zaštite okoliša HNŽ-a  u iznosu od 85.000 KM, a ostatak iznosa po ugovoru o izvođenju radova, financira Općina Jablanica, priopćeno je iz Općine.

Kopirati
Drag cursor here to close