'Ode' kućica Globtoura

Nastavlja se rušenje bespravnih objekata u Mostaru

Danas je nastavljeno uklanjanje bespravnog objekata u Dubrovačkoj ulici, nekadašnje prodajno mjesto Globtoura Međugorje.
Gospodarstvo / Ulaganja | 20. 05. 2020. u 09:15 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon pandemije koronavirusa, nastavljeni su radovi na uređenju ulica Mostara i uklanjanju bespravno izgrađenih objekata.

Naime, danas je nastavljeno uklanjanje bespravnog objekata u Dubrovačkoj ulici, nekadašnje prodajno mjesto Globtoura Međugorje.

Inače, na pojedinim površinama gdje su ranije srušeni nelegalno izgrađeni objekti napravljena su parking mjesta, dok pojedine površine i dalje stoje zapuštene iako su davno obećane zelene površine.

Foto: Bljesak.info / Nastavlja se rušenje bespravnih objekata u Mostaru

Podsjetimo, po Zakonu o građenju koji je izašao 2013. godine propisano je da jedinice lokalne samouprave donose odluku o legalizaciji objekata. Nažalost, pošto je Mostar bez Gradskog vijeća već duže razdoblje, ta odluka nije donesena.

Foto: Bljesak.info / Nastavlja se rušenje bespravnih objekata u Mostaru

Onim vlasnicima nelegalnih objekata koji su se o njihovu uklanjanju dogovorili s izvođačem radova neće biti ispostavljen račun za spomenute radove, rekli su za medije prije godinu dana iz Službe za inspekcijske poslove Grada Mostara.

Cijeli plan demolicije nelegalno izgrađenih objekata u mostarskim naseljima možete pogledati ovdje.

Kopirati
Drag cursor here to close