Sjetili se

Nakon više od 10 godina: Gradi se kolektor Vrelo Ilića - Cim

Cijena radova koja je definira projektom, navode iz Grada, nije odgovara sadašnjim.
Gospodarstvo / Ulaganja | 17. 04. 2020. u 19:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon više od deset godina od izrade projektne dokumentacije, Grad Mostar se konačno odlučio na izradu radove na kanalizacijskoj mreži naselja Vrelo – Ilići - Cim.

Naime, gradonačelnik Grada Mostara je donio odluku o izboru izvođača radova na izgradnji priključnog kolektora broj 4 fekalne kanalizacije prema projektu Zavoda za vodoprivredu d.o.o. Mostar iz 2008. godine.

Cijena radova koja je definira projektom, navode iz Grada, nije odgovara sadašnjim.

''U planu javne nabave za procijenjenu vrijednost radova su korištene cijene iz predračuna radova iz projektne dokumentacije urađene 2008. godine, te se nisu pokazale adekvatne trenutnim cijenama. U skladu s prispjelim ponudama Grad Mostar je proračunom za 2020. godinu osigurao dodatna sredstva za ovaj projekt prema trenutnim cijenama na tržištu'', stoji u obrazloženju javne nabave.

Gradu je  postupku izbora izvođača dostavljena jedna ponuda. Riječ je o ponudi tvrtke HP Investing d.o.o. Mostar, koja je izabrana za izvođenje radova.

HP Investing radove će izvršiti za 257.666,21 maraka, s rokom završetka od osam mjeseci, dok će im Grad plaćati ''po privremenim situacijama''.

Kopirati
Drag cursor here to close