Rekonstrukcija

Nakon pet godina: Djeca s poteškoćama u razvoju Kiseljaka dobila adekvatne prostorije

Rješenje za novi smještaj pronađeno je rekonstrukcijom zgrade bivšeg hotela Turist, a u sklopu čega su opremljene i prostorije za potrebe Službe za socijalni rad Općine Kiseljak.
Gospodarstvo / Ulaganja | 03. 09. 2018. u 16:12 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Općina Kiseljak / Otvaranje Centra za edukaciju i rehabilitaciju u Kiseljaku

Djecu s poteškoćama u razvoju koja su do sada pet godina boravila u ne adekvatnom prostoru u Kiseljaku, dobili su nove prostorije.

Naime, u tom gradu prošli tjedan upriličena je svečanost otvaranja Centra za edukaciju i rehabilitaciju. U traženje trajnog adekvatnog prostora za tu djecu općina je krenula prije pet mjeseci, objavljeno je na stranici Općine.

Rješenje za novi smještaj pronađeno je rekonstrukcijom zgrade bivšeg hotela Turist, a u sklopu čega su opremljene i prostorije za potrebe Službe za socijalni rad Općine Kiseljak.

Projekt vrijedan 200.000 KM, pored općine na čelu s načelnikom Mladenom Mišurićem-Ramljakom jedan od najznačajnijih donatora je Vlada Republike Hrvatske.

''Djeca su naše bogatstvo i ponos, ovim prostorom osigurali smo bolje uvjete za njihov rad i uspjeh, dirnut sam količinom sreće i zadovoljstva koje iskazuju korisnici'', kazao je načelnik Mišurić-Ramljak, uputivši riječi zahvale svima onima koji su svojim donacijama pomogli u izgradnji i opremanju Centra.

Prigodnim riječima nazočnima se obratila Žana Čorić, izaslanica Zvonka Milasa, državnog tajnika središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan RH, i Nikola Mažar, državni tajnik središnjeg ured za obnovu povratak Vlade RH, stoji na stranici Općine.

Naime, ponovnim otvaranjem Centra omogućit će se profesionalne, obrazovne i rekreacijske mogućnosti koje olakšavaju poteškoće i doprinose zadovoljavanju osnovnih potrebe u životu osobama s posebnim potrebama, čiji je život nezamisliv bez pomoći drugih ljudi.

Kopirati
Drag cursor here to close