Predizborni radovi

Nakon 11 godina izabrana dva izvođača radova na najmanjoj dionici I. transverzale

Nakon 11 godina izabrani izvođači radova na najmanjoj dionici I. transverzale
Gospodarstvo / Ulaganja | 26. 06. 2018. u 16:34 Bljesak.info
Kopirati

Više od šest mjeseci nakon otvaranja drugog tendera za izgradnju prvih metara Prve transverzale izabrani su izvođači. Riječ je o firmama BBM d.o.o Sarajevo i JV Hering d.o.o. Široki Brijeg.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Radovi će se izvoditi na poddionici Rondo Bare - Tunel Kobilja Glava na dionici Bare - Tunel Kobilja Glava - Donji Hotonj. Duga je 1,1 kilometar i trebala bi rasteretiti promet prema općini Vogošća. Procjenjuje se kako je ukupna vrijednost ugovora 12 milijuna KM.

Ugovor je potpisan na četiri godine, a radovi bi trebali početi tijekom 2018, prenosi Klix.ba.

Podsjećamo, radovi na izgradnji Prve transverzale trebali su započeti zapravo 2017. godine, ali je prvi tender za izvođenje radova Direkcija za putove KS poništila na jesen.

Projekt izgradnje sarajevske Prve transverzale najavljivan je prije jedanaest godina. Ipak, za izgradnju ove ključne prometnice još nije otvoreno nijedno gradilište, a priča se gotovo po pravilu aktualizira pred svake izbore.

Također, ni početak gradnje prvih metara ne može početi bez rješavanja novonastalih problema koji su se pojavili ove godine kroz saznanje da se trasa jednim dijelom nalazi na vojnoj imovini.

Prema službenom dokumentu Vlade KS predstavljenom 2017. godine, ukupna procijenjena vrijednost projekta Prve transverzale veća je od 300 milijuna KM. Projekt će se realizirati u tri dionice: I dionica Kranjčevićeva – Bare, II dionica Bare – tunel Kobilja Glava – Hotonj i III dionica Hotonj – Jošanica.

Kopirati