Gradsko vijeće

Najava sjednice: Grad posuđuje novac parkingu, uvodi se red na balkone…

Pred vijećnicima će biti i informacija o prilazima osoba s invaliditetom institucijama Grada Mostara čime se, sudeći po izvještaju, Grad ne može pohvaliti.
Gospodarstvo / Ulaganja | 23. 09. 2021. u 15:12 R.I. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Grad Mostar trebao bi posuditi poduzeću Mo Parking pola milijuna KM, ako se digne dovoljno ruku za odluku koja će se naći pred mostarskim vijećnicima na sjednici Gradskog vijeća Grada Mostara.

Pozajmica će se izvršiti jer je račun JP Mostar Parking blokiran od strane Porezne uprave, te da je u postupku potpisivanje sporazuma za obročnu otplatu, navedena pozajmica je potrebna da bi se djelatnost poduzeća mogla početi nesmetano odvijati.

Između ostalog, u izmjenama proračuna Grada za ovu godinu trebala bi se nađi i nabavka servera ali i drona a glasovat će se i o izradi Strategije razvoja Grada Mostara za razdoblje do 2027. godine te o pristupanju Sporazumu gradonačelnika za klimu i energiju i izradi Akcionog plana za održivu energiju i borbu protiv klimatskih promjena.

Raspravljat će se i o poslovnim prostorima u vlasništva Grada Mostara, u pogledu davanja a dijelit će se na četiri kategorije, ovisno o područjima grada u kojem se nalaze kao i na kategoriju kiosci.

Klub vijećnika SDP BiH u Gradskom vijeću Grada Mostar iznijet će Prijedlog Odluke o izmjeni Poslovnika Gradskog vijeća Grada Mostara te Prijedlog Odluke o izmjenama Statuta Grada Mostara u kojem se traži uklanjanje diskriminacija Ostalih

Raspravljat će se o realizaciji programa Gradskog vijeća Grada Mostara za 2021. godinu o imenovanju Etičkog povjerenstva časti Gradskog vijeća Grada Mostara te o Izbornom povjerenstvu Grada, imenovanju članova Izbornog Povjerenstva Grada Mostara, Privremenog stručnog povjerenstva, imenovanju Povjerenstva za procjenu prometne vrijednosti nekretnina, imenovanju članova Žalbenog vijeća Grada Mostara, imenovanju Povjerenstva za koncesije.

Pred vijećnicima će biti i informacija o prilazima osoba s invaliditetom institucijama Grada Mostara čime se, sudeći po izvještaju, Grad ne može pohvaliti.

Mostarce bi mogla, ali i trebala zanimati, i rasprava o komunalnom redu. Odluka će se odnositi na javne površine, ali i na uređenja pročelja zgrada, Nije dozvoljeno na balkonima, lođama, terasama i krovovima zgrada gomilanje starih stvari, ostataka namještaja i sličnih predmeta koji narušavaju estetski izgled zgrade.

Tako se u dokumentu, kojeg smo imali na uvod, navodi da je na prozorima, balkonima, ogradama i drugim dijelovima zgrada, neposredno okrenutim prema ulici ili trgu zabranjeno vješati ili izlagati rublje, posteljinu, tepihe i slično.

''Sa balkona, lođa, terasa, prozora, kao i drugih dijelova zgrada, zabranjeno je istresanje kuhinjskih i drugih krpa, tepiha i slično, bacanje otpada, ocjeđivanje vode ili na bilo koji drugi način prljanje objekta, javne površine ili okoliša. Na balkonima, lođama, terasama, prozorima i drugim dijelovima zgrade zabranjeno je postavljanje i uporaba uređaja koji stvaraju buku ili vibracije'', navodi se u odluci koja će obuhvatiti puno radnji na javnim površinama i stambenim objektima - od postavljanja ograda, do odlaganja otpada, održavanja površina, postavljanja kanti, rasvjete i svega ostalog... 

Ohrabrujuće je to da se ''na prozorima, balkonima, ogradama i sličnim dijelovima zgrada može držati cvijeće i ukrasno bilje''.

Kopirati
Drag cursor here to close