Mil to Mil

Nacionalna garda Marylanda pomaže Oružane snage BiH

Potpisan Program Mil to Mil za 2018. godinu između Oružanih snaga BiH i Nacionalne garde Maryland.
Gospodarstvo / Ulaganja | 26. 01. 2018. u 12:59 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pomoćnik ministra obrane BiH za međunarodnu suradnju Zoran Šajinović i vojni ataše Sjedinjenih Američkih Država u BiH brigadir Mark M. Karas potpisali su danas Program Mil to Mil (Vojska – Vojsci) između Oružanih snaga BiH i Nacionalne garde Maryland za 2018. godinu.

Nakon serije sastanaka održanih sa predstavnicima Zajedničkog stožera OS BiH i Ureda za obrambenu suradnju (ODC) Veleposlanstva SAD-a u BiH, usuglašen je prijedlog aktivnosti Programa Mil to Mil (Vojska – Vojsci) između Oružanih snaga BiH i Nacionalne garde Maryland za 2018. godinu, što je potvrđeno današnjim potpisivanjem bilateralnog programa suradnje u Ministarstvu obrane BiH.

Realizacijom planiranih aktivnosti iz ovog programa dodatno se jača suradnja Oružanih snaga BiH i Nacionalne garde Marylanda, što će za rezultat imati dodatno jačanje sposobnosti i kapaciteta Oružanih snaga BiH te će se stupanj interoperabilnosti i kompatibilnosti OS BiH sa snagama zemalja partnera podići na viši nivo.

Foto: OSBiH / Potpisan Program Mil to Mil između Oružanih snaga BiH i Nacionalne garde Maryland za 2018. godinu

Prije svečanosti potpisivanja Programa, pomoćnik ministra Zoran Šajinović zahvalio se na predanom radu i zalaganju pukovniku Karasu, njegovom timu i predstavnicima Ministarstva obrane i Oružanih snaga BiH koji su radili na implementaciji ranije potpisanih sporazuma, kao i na pripremi ovog programa koji će doprinijeti povećanju opremljenosti i osposobljenosti Oružanih snaga BiH kao i nastavku prijateljske i partnerske suradnje u oblasti obrane.

Brigadir Karas se zahvalio predstavnicima MO i OS BiH na uspješnoj suradnji naglasivši njenu važnost, a koja poboljšava ukupne odnose BiH i SAD-a i istovremeno podrazumijeva podršku SAD-a na putu Bosne i Hercegovine ka euroatlantskim integracijama.

Ured za obrambenu suradnju (ODC) Veleposlanstva SAD-a u BiH kontinuirano pruža značajnu podršku u vojnoj opremi, uslugama i financijskim sredstvima OS BiH, a potpisivanjem ovog programa potvrđuje se opredijeljenost Vlade SAD-a da podrži reformske aktivnosti u Ministarstvu obrane i Oružanim snagama BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close