Organizirana prezentacija

Kravica: Turisti uživali u hercegovačkim delicijama

Na vodopadu Kravica organizirana prezentacija hercegovačkih delicija turistima
Gospodarstvo / Ulaganja | 11. 09. 2018. u 17:26 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Fena / Degustacija na Kravici

U organizaciji Javnog poduzeća "Parkovi" iz Ljubuškog i lokalnih vinarija i pršutana, na vodopadu Kravica organizirana je degustacija tradicionalnih hercegovačkih proizvoda. 

Cilj je događaja bio upoznati turiste s tradicionalnim hercegovačkim proizvodima i prezentirati im ono najbolje od Hercegovine i hercegovačkih proizvoda. 

Na ulazu u vodopad Kravice posjetitelji su mogli besplatno kušati vrhunska vina, grožđe, suhe smokve i druge delicije ovog kraja, poput sireva i pršuta. 

Prezentiran je i način rezanja hercegovačkog pršuta i priprema spravljanja uštipaka, dok se voće serviralo u tradicionalnim korpama. 

Ovaj je događaj izazvao veliko zanimanje turista koji su taj dan uživali na jednoj od najatraktivnijih lokacija u Hercegovini. 

Kravica je vodopad smješten u Studencima pored Ljubuškog. Nastao je utjecajem rijeke Trebižat pa je kao prirodan fenomen pod zaštitom države kao prirodna rijetkost. 

Visina slapa kreće se od 26 do 28 metara, s vodenim amfiteatrom ispod slapa promjera 120 metara.   

Ta prirodna oaza vrlo je popularna među domaćim i stranim turistima, a iz godine u godinu bilježi sve veći broj posjeta.

Kopirati
Drag cursor here to close