Želje i pozdravi

Mraz Novalić najavio veće plaće, ceste i bolji standard

Uz rast BDP-a na razini 3,1 posto smatra kako bi sljedeća godina trebala donijeti povećanja proračuna na svim razinama.
Gospodarstvo / Ulaganja | 31. 12. 2018. u 12:15 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Za Federaciju će ključan ispit biti proračun. Dakle, mi po zakonu, ako ne donesemo proračun na vrijeme, onda moramo ići prvo u tromjesečno privremeno financiranje, a ako i nakon tri mjeseca proračun ne bude usvojen, onda će stati sve isplate, osim otplate dugova'', rekao je federalni premijer Fadil Novalić u intervjuu za Klix.ba.

Izrazio je uvjerenje da će u sljedećoj godini doći do određenih pomaka u politici na području Federacije BiH.

''Ne vjerujem da u Federaciji ima stranaka koje su spremne da preuzmu na sebe odgovornost za ovakvu destabilizaciju i da uskrate novac umirovljenicima, borcima, poljoprivrednicima'', naglasio je Novalić.

Uz rast BDP-a na razini 3,1 posto smatra kako bi sljedeća godina trebala donijeti povećanja proračuna na svim razinama.

''To znači više projekata, više manevarskog prostora kad je riječ o rasterećivanju gospodarstva i, u konačnici, veće plaće i bolji standard života građana'', ističe Novalić.

Dodaje da će sljedeće godine početi i najavljivana cestogradnja i to zahvaljujući sredstvima koja su ove godine prikupljena od trošarina, klirinškog duga i akumulirane dobiti javnih poduzeća.

Također, kaže da su završene sve neophodne procedure za nastavak gradnje na Koridoru VC, raspisani su tenderi u vrijednosti od skoro milijardu KM, te ostvareni preduvjeti za izgradnju brzih cesta.

''Dakle, 2019. godine ubrat ćemo rezultate našeg rada tijekom čitavog ovog mandata'', poručio je Novalić u intervjuu za Klix.

Kopirati
Drag cursor here to close