Mostar kružno

Montažni, postao pravi kružni tok

Kako je već ranije najavljeno, Mostar postaje bogatiji za dva nova kružna toka, spomeuti koji je zamijenio montažni i na križanjima ulica kralja Tvrtka i kralja Zvonimira.
Gospodarstvo / Ulaganja | 28. 10. 2017. u 15:59 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Montažni kružni tok na raskrižju ulica kralja Tvrtka i Stjepana Radića, postao je pravi kružni tok.

Naime, kako je već ranije najavljeno, Mostar postaje bogatiji za dva nova kružna toka, spomeuti koji je zamijenio montažni i na križanjima ulica kralja Tvrtka i kralja Zvonimira.

Također, planira se postavljanje novog sloja asfalta iz smjera Trga hrvatskih velikana pa do križanja ulica kralja Tvrtka i Stjepana Radića.

Inače, u projektu rekonstrukcije ulice Kralja Tvrtka – faza II, Ugovor o građenju br.:02-25-6530/16-9, od 20.12.2016. godine, koji uključuje izvođenje radova na rekonstrukciji kolnika, vodovodne i kanalizacijske mreže, odvodnje oborinske vode, izvode se i radovi na rekonstrukciji raskrižja sa ulicama Stjepana Radića i Kralja Zvonimira, odnosno na kružnim tokovima.

Radove izvodi poduzeće HP Investing d.o.o. Mostar , prema projektu urađenom od INTEGRA d.o.o. Mostar i Građevinski fakultet Sveučilišta u Mostaru.

Vrijednost ugovorenih radova je 369.850,99 KM (bez PDV-a) odnosno 432.724,61 KM (sa PDV-om) za cijelu ulicu od raskrižja kod "zgrade stare Kirurgije", do Rondoa.

Radovi su počeli 4.9.2017. godine, a rok izvođenja radova je 120 dana, pisali su ranije mediji.

Inače, Mostar ima šest kružnih tokova, a ranije se neslužbeno posalo kako bi, nakon što krene rekonstrukcija ulica od Rondoa do Mepas Malla, na raskrižju ispred ovog tržnog centra trebao biti postavljen još jedan.

Kopirati
Drag cursor here to close