Posebno vozilo?

Mostaru trebale dvije godine da nabavi cisternu od pola milijuna KM

Ponuda visočke tvrtke nije zadovoljila zbog toga što tehnički nacrt nije dostavljen na jednom od službenih bh. jezika
Gospodarstvo / Ulaganja | 04. 01. 2021. u 14:03 Ma. M.| Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Grad Mostar je dvije godine nakon raspisivanja javne nabave, okončao postupak kupovine cisterne za potrebe civilne zaštite vrijedne više od pola milijuna maraka.

Nabava je, stoji u odluci o izboru ponuđača, raspisana u prosincu 2018. godine, a sredstava za kupovinu cisterne osigurane su iz tadašnjeg Proračuna Grada.

Povjerenstvo koje će provesti postupak nabave formirano je danom raspisivanja nabave odlukom gradonačelnika, no na Portalu javnih nabava objavljena je u lipnju 2019. godine.

Mjesec dana kasnije, otvorene su tri pristigle ponude od 'Mipex Auto RS' d.o.o. Banja Luka (524.043 KM), 'Auto Animo' d.o.o. Mostar i 'M.G.S. Grupa' d.o.o. Kraljevica (578.913 KM) te 'Liv-S' d.o.o. Visoko (524.160 KM). Povjerenstvo pak poništava postupak nabave Rješenjem Ureda za razmatranje žalbe BiH u siječnju 2020. godine, zbog žalbe 'Mipex Auto RS' iz Banja Luke.

Čitav postupak se ponavlja te je povjerenstvo ponovno razmatralo dostavljene ponude. Tvrtki iz Banja Luke zamjerno je što su dostavili tehnički nacrt koji nije potpisan i koji ne sadrži karakteristike tražene tenderskom dokumentacijom, ovjerene fotografije, kao i imena tvrtki koje nude jamstvo za cisternu. Stoga, povjerenstvo diskvalificira ponudu 'Mipex-a'.

Ponuda visočke tvrtke nije zadovoljila zbog toga što tehnički nacrt nije dostavljen na jednom od službenih bh. jezika. Iako je 'Liv-S' dostavio materijal za vozilo, nije dostavio za nadogradnju vozila, čime također ponuda nije valjana Gradu.

Jedina prihvatljiva ponuda bila je konzorcij mostarske i hrvatske tvrtke.

''Kako je jedina prihvatljiva ponuda grupe ponuđača 'Auto Animo d.o.o. Mostar i 'M.G.S. Grupa' d.o.o. Kraljevica ponuđeno cijenom za 44.798 KM veća od planiranih sredstava za predmetnu nabavu, ugovorni organ (Grad Mostar, op.a.) je donio Odluku o odobravanju dodatnih sredstava za nabavu cisterni za potrebe CZ broj: 02-16-17497/18-25 od 27. studenog 2020. godine, čime su osigurana potrebna sredstva za izbor najpovoljnijeg ponuđača i zaključenja ugovora za isporuku predmeta nabave'', stoji u odluci objavljenoj 30. prosinca 2020. godine.

Podsjećamo, iz Profesionalne vatrogasne postrojbe (PVP), koja je dio strukture civilne zaštite Mostara, u srpnju 2020. priopćili su kako im nedostaje cisterni.

Napravljeni su veliki iskoraci u nabavci i poboljšanju materijalno tehničkih sredstava i vozila u proteklih osam godina. Obnovljen je dobar dio voznog parka, navalna vozila i vozila za tehničke intervencije. Ono što još treba pojačati, tvrde, su vatrogasne cisterne, kojih trenutno ima pet na raspolaganju, priopćeno je prošle godine.

Tijekom 2020. godine mostarski vatrogasci, kako su priopćili, imali su 1.006 intervencija.

Kopirati
Drag cursor here to close