Čestitka iz Grada?

Mostarski školarci s demoliranih autobusnih stajališta kreću u školu

Iz Komunalnog nam je ranije rečeno kako oni svoje zadatke ispunjavaju po nalozima Službe
Gospodarstvo / Ulaganja | 27. 08. 2019. u 13:29 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nova školska godina počinje za manje od tjedan dana, a mostarski školarci autobuse će čekati u demoliranim autobusnim stajalištima.

Naime, kako je koncem 2018. godine rečeno iz Grada Mostara za Bljesak.info, Služba za komunalne i inspekcijske poslove, koja je nadležna za održavanje autobusnih stajališta, trebala nabaviti materijal za zamjenu uništenih stajališta. Više od pola godine, ni traga obnovljenim stajalištima.

Služba je, prema ranijim riječima njezinog šefa, Stjepana Šaravanje, uputila dopis J.P. Komunalno, koje inače ima ugovor o izvršenju radova s Gradom. Komunalno je Gradu trebalo dostaviti ponudu za nabavku novih stajališta, cijenu metalnih dijelova i krovnih elemenata.

Iz Komunalnog nam je ranije rečeno kako oni svoje zadatke ispunjavaju po nalozima Službe. Komunalno ni u Planu javnih nabavki, kojeg je donijelo nakon dopisa Službe, nije predvidjelo nabavku materijala potrebnog za obnovu autobusnih stajališta.

Također, stajališta često nisu osvijetljena, posebice u prigradskim naseljima.

Grad Mostar je, osim s autobusnim stajalištima, školarcima znao poželjeti početak nove školske godine 'nevidljivim' pješačkim prijelazima.

Kopirati
Drag cursor here to close