Napokon

Kreće s radom mostarski pročistač

Nakon brojnih problema i nezadovoljstva onih koji su dali novac za ovaj projekt, Bešlić kaže kako će to sve ostati za nama…
Gospodarstvo / Ulaganja | 19. 06. 2018. u 14:47 R.I. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Želim vjerovati da smo došli do trenutka da mogu i švedski veleposlanik, i Europska komisija, i građani Mostara odahnuti da kažem da će sutra (srijeda, op.a.) već biti probno puštanje otpadnih voda u pročistač, a ako to prođe onako kako mi to očekujemo onda ćemo za desetak dana imati jednu svečanu ceremoniju puštanja otpadnih voda na pročistač'', rekao je mostarski gradonačelnik Ljubo Bešlić novinarima.

Nakon brojnih problema i nezadovoljstva onih koji su dali novac za ovaj projekt, Bešlić kaže kako će to sve ostati za nama, a da će se pred Mostarom naći zdravije i čistije okruženje.

''Na ovom projektu radili smo mnogo, radili smo naporno, imali smo poteškoća svakojake vrste - od onih s izvođačima, grčke krize koja nas je zatekla pa sve ono dalje što se odvijalo. Nadam se da ćemo za vrlo kratko vrijeme reći 'To je sve iza nas', zaboravit će se svi ti problemi, a ostat će ono što je trajno, a to je da će Mostar imati pročišćenu vodu koju će odlagati u Neretvu tako da građani Mostara i nizvodno na Neretvi će imati benefit da će živjeti u jednoj zdravoj sredini'', rekao je Bešlić dodavši kako će Mostar ovime ''ispunjavati sve one uvjete koje EU stavlja za učlanjenje''.

''Mostar može biti ponosan na sve ovo što smo uradili'', rekao je Bešlić, ali je naglasio kako ne želi govoriti da su radovi privedeni kraju do svečanosti.

''Ne bih želio bez svečanosti govoriti da se privodi kraju. Ostaje još neko vrijeme da se vidi kako to sve funkcionira'', rekao je Bešlić.

Pojasnio je kako se ljevoobalni kolektor trenutno ne radi zbog turističke sezone, ali da radovi na sustavu i dalje traju.

''Prekinuto je kopanje zbog turističke sezone u Titovoj ulici, ali se nastavlja kopanje mikrotunela ispod rijeke takozvanog sifona koji će povezati lijevu i desnu obalu tako da vjerujem do kraja godine da ćemo to u najvećoj mjeri privesti kraju'', rekao je Bešlić poručivši Mostarcima da ''mogu imati jedno veliko zadovoljstvo da Grad Mostar dolazi u sferu ekoloških gradova na ovim prostorima''.

Kopirati
Drag cursor here to close