Zrinjevac

Mostarski park: Još jedan ispit pred nama

Djeca su već osvojila nove igračke, a roditelji su zadovoljni onime što je Grad, u koji bi trebali uskoro zasjesti novi ljudi, na odlasku ostavio u središnjem gradskom parku.
Gospodarstvo / Ulaganja | 02. 02. 2021. u 12:54 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sunčan dan i komadić prirode. To je sve što je potrebno da se razbije zimsko sivilo, a i sjene u gradu koji se godinama bori sa svojim ružnim licima.

No, dogodilo se i to čudo, jedno je lice dobilo nove boje pa je mostarski park Zrinjevac s novim mobilijarom ljepše i sigurnije mjesto za dječje igre i odmah od mostarskih prometnih gužvi i borbe s preprekama na pločnicima.

Djeca su već osvojila nove igračke, a roditelji su zadovoljni onime što je Grad, u koji bi trebali uskoro zasjesti novi ljudi, na odlasku ostavio u središnjem gradskom parku.

Moglo je, naravno bolje. No, sve je bolje od onoga na što je javnost godinama upozoravala – a bile su to po život opasne platforme za igru i sve druge manjkavosti koje su se nagomilale u parku.

Sad, kad su došle potpuno nove igračke, trebali bismo se prisjetiti svih onih galama na nadležne koje ne vode brigu o pohabanim igračkama i potruditi se da one budu izložene dječjoj radosti a ne izljevima bijesa lomitelja svega što je oko nas dobro.

Uz to, valjalo bi da se Grad sjeti osposobiti fontanu čiji je sjaj davno obećan ali i osigurati nadzor kako bi se spriječili oni koji se liječe na uništavanju svega oko sebe.

Također, valjalo bi da vlasnici pasa bace pogled na table na ulazu i da se sjete da se po travnjacima igraju djeca i da park nije mjesto za velike nužde. Naravno, Grada treba posjetiti da i ljubimcima treba neki park.

Bilo kako bilo, ušminkan kako je ušminkan, mostarski park bit će ispit svima onima koji su krivnju adresirali na Grad. Sad kad je Grad odradio barem dio posla, red je da vidimo kako ćemo čuvati prostor kakvih je sve manje u Mostaru.

Kopirati
Drag cursor here to close