Rupa je rupa

Mostarska rupa bi mogla biti prostor od interesa grada?

Pojašnjeno je kako se 2012. po isteku mandata starog saziva Gradskog vijeća dalo ovlaštenje za formiranje privremenog stručnog povjerenstva…
Gospodarstvo / Ulaganja | 02. 09. 2020. u 12:01 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Imamo informaciju da će se sada nakon svega uključiti neka komisija da bi proglasila ovaj prostor interesom grada Mostara kako bi se ovo legaliziralo'', rečeno je ispred famozne rupe u Ulici kneza Domagoja.

Naime, po rješenju inspekcije rupa iskopana za gradnju objekta koji je mimo urbanističkog plana trebao imati i podzemnu garažu, trebala je biti zatrpana 17. srpnja. No, to s enije dogodilo.

Medijima su se obratili stanari koje je predstavljala Boška Ćavar te Irma Baralija, dužnosnica Naše stranke.

Rečeno je kako ovo nije predizborni skup niti predizborna kampanja nego da je riječ o bitki koja se vodi godinama i koja pokazuje ''kakvu anarhiju imamo u gradu Mostaru kad je u pitanju urbanizam''..

Pojašnjeno je kako se 2012. po isteku mandata starog saziva Gradskog vijeća dalo ovlaštenje za formiranje privremenog stručnog povjerenstva za prostorno planiranje i uređenje.

Foto: Bljesak.info / Na što stanari pristaju?

''Radi se o Komisiji koja je, paralelno sa svim drugim zavodima u ovom gradu, navodno sve ovo vrijeme vakuum koristila da se izvuče iz rukava kako bi se legalizirali određeni objekti i sporne površine. Ne radi se samo o ovoj rupi. Ako već aktiviraju ovu komisiju, što će još legalizirati do izbora?. To je ključno pitanje'', rekla je Baralija.

Upozoreno je kako je odluku o zatrpavanju rupe potpisao mostarski gradonačelnik, ali da odgovorni u Gradu Mostaru ne odgovaraju na upite građana.

''Grad Mostar ne odgovara. U odjelu za urbanizam nikoga ne možete dobiti. Nemoguće je doći do bilo koga da razgovara s građanima'', rekla je Ćavar i dodala da stanaru pristaju na to da se tu grade samo prizemnice te je pobrijala imena navedene komisije.

Komisiju, kaže Ćavar, čine Mladen Ćabrilo, Zijad Hadžiomerović, Vjekoslav Tomić, Marinka Zovko te Suad Hasandedić.

Kopirati
Drag cursor here to close