Novalić s bankom

Mostarsku obilaznicu i tunel kroz Prenj raditi u paketu

Na čelu liste prioriteta o kojima se razgovaralo je nastavak i dinamizacija izgradnje velikog infrastrukturnog projekta kakav je autoput na Koridoru Vc.
Gospodarstvo / Ulaganja | 11. 12. 2018. u 10:51 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Izgradnju obilaznice Mostar Sjever – Mostar Jug i tunela kroz Prenj trebalo bi gledati kao cjelinu i graditi u paketu, rekao je premijer Federacije BiH tijekom susreta s direktoricom Europske banke za obnovu i razvoj (EBRD) za središnju i jugoistočnu Europu Charlotte Ruhe.

Naime, tijekom susreta, kojem su nazočili i direktorica  EBRD-a za zapadni Balkan Zsuzsanna Hargitai, direktor Ureda za Bosnu i Hercegovinu Ian Brown i bankar za infrastrukturu pri EBRD-u u BiH Josip Polić, napravljena je svojevrsna ''inventura'' učinjenog na dosadašnjim projektima, posebno na Koridoru Vc.

Iz Vlade Federacije BiH priopćeno je kako su središnja tema razgovora bili investicijski planovi i prioriteti Federalne vlade u 2019. godini, te mogućnosti podrške ove europske financijske institucije u njihovom provođenju.

Na čelu liste prioriteta o kojima se razgovaralo je nastavak i dinamizacija izgradnje velikog infrastrukturnog projekta kakav je autoput na Koridoru Vc, koji bi, kada bude okončan, povezao Budimpeštu s Pločama.

Novalić je rekao da je Europska banka za obnovu i razvoj jedna od najznačajnijih, ako ne i najznačajnija financijska institucija s kojom Vlada FBiH surađuje, posebno u oblasti infrastrukture, te da se ona doživljava ne samo kao kreditor, već i savjetnik u ovoj oblasti.

Na dnevnom redu su bili i Južna interkonekcija na plinovod između Hrvatske i BiH, u čemu je EBRD ostvario značajnu suradnju s kompanijom 'Plinacro, status hidroelektrane Vranduk, pitanja vezana za ekologiju i drugo, navela je Vlada Federacije BiH.

Podsjećamo, ranije je direktor JP Autoceste Federacije BiH Adnan Terzić rekao kako će se ovaj projekt početi raditi u proljeće 2018. godine za što je potrebno skoro 550 milijuna eura.

Kopirati
Drag cursor here to close