Kad se male ruke slože sve se može

Mostarci koji svoj grad žele učiniti ljepšim mjestom za život

Članovi Udruženja Progres Zalik zaslužni su što je ovo mostarsko naselje dobilo nove kante za otpatke i klupe.
Gospodarstvo / Ulaganja | 02. 12. 2018. u 12:45 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Trudimo se radimo, vidjet ćemo koliko toga ćemo uspjeti učiniti u budućnosti'', rekao je za Bljesak.info Laris Šabanović iz Udruženja građana Progres Zalik iz Mostara.

Članovi ovog udruženja zaslužni su što je ovo mostarsko naselje dobilo nove kante za otpatke i klupe.

''Mi smo dobili pet kanti i tri klupe od Grada Mostara, nije neka količina, ali nadamo se da ćemo iduće godine više dobiti'', rekao je Šabanović.

Nije dovoljno poslati dopis

Osim novih klupa i kanti, ovo naselje je dobilo i prometnu signalizaciju. Kako kaže Šabanović planiraju posaditi stabla, te su tražili postavljanje ležećih policajaca. Također, tražit će da se u budućnosti riješi problem s oborinskim vodama u naselju Zalik.

''Na nama je da stalno vršimo pritisak na naše vlasti. Nije dovoljno samo poslati dopis, potrebno je uvijek zvati, poticati kako bi oni prepoznali našu potrebu za Zalikom'', rekao je Šabanović i dodao da ova mjesna zajednica broji pet tisuća stanovnika.

Reci ne ovisnostima

UG Progres je nedavno proslavilo prvi rođendan, a broj njegovih članova, prema Šabanovićevim riječima, raste iz dana u dan. ''Ljudi se pridružuju i prepoznali su naš rad, što se i vidi na terenu. Mi želimo na bilo koji način doprinijeti našoj lokalnoj zajednici'', dodaje.

Povode projekt ''Reci ne ovisnostima'' koji je financiran od Federalnog ministarstva obrazovanja, znanosti i sporta. U sklopu projekta u OŠ Zalik održat će radionicu na ovu temu.

''Već smo riješili 80 posto projekta, a planiramo organizirati malonogometni turnir za raju Zalika. Vidjet ćemo hoće li biti u ovoj ili idućoj godini, ali time ćemo se svakako baviti u budućnosti'', rekao je Šabanović.

Kopirati
Drag cursor here to close