Sjednica

Mostar uvodi red u panoe, kioske i produžuje radno vrijeme fast-foodova

Bit će govora o lanjskom trošenju proračunskog novca te o raspisivanju javnog natječaja za izbor članova Izbornog Povjerenstva Grada Mostara kao i o statutu Gradske ljekarne.
Gospodarstvo / Ulaganja | 30. 08. 2021. u 13:34 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mostar bi trebao dobiti program razmještaja reklamnih panoa i displeja i razmještaja kioska. Točke su to, između ostalih, koje će se naći na sjednici Gradskog vijera Grada Mostara koja će se održati u utorak.

''U Gradu Mostaru je već postavljen veći broj reklamnih panoa i displeja, dio još za vrijeme bivših gradskih općina, dio bez valjanih odobrenja, pa je nužno da se Plan razmještaja reklamnih panoa i displeja donese u što kraćem vremenskom periodu'', navodi se u pozivu vijećnicima.

Mostarski vijećnici trebali bi donijeti i odluku o gradskim administrativnim pristojbama s Tarifom administrativnih pristojbi, o načinu i kriterijima za stipendiranje studenata te o dopuni Odluke o radnom vremenu pravnih i fizičkih osoba iz oblasti trgovine i ugostiteljstva što podrazumijeva da bi oni koji se bave pripremom hrane mogli raditi do 3 sata ujutro kako bi građanima mogla biti omogućena dostava.

''Za ugostiteljske objekte koji posluju unutar grupe Restorani-tipa objekti brze prehrane - fastfood-ovi, izuzetno se dozvoljava priprema, prodaja i dostava hrane i pića u periodu od 24:00 sata do 3:00 sata uz zabranu konzumacije i usluživanja hrane i pića unutar objekata, kao i na površini koja pripada objektu'', navedeno je.

Gradsko vijeće navelo je kako je razlog donošenja ove Odluke uočena potreba rada objekata brze prehrane poslije 24,00 sata u vidu dostave i prodaje hrane i pića, naročito u vrijeme turističke sezone kada se održavaju koncerti na otvorenom i kada postoji potražnja konzumenata za takvim proizvodima u vremenskom periodu od 24 do 3 sata.

Pojašnjeno je kako će se donositi pojedinačna rješenja ''po zahtjevu vlasnika ili korisnika istih i za koje će se odrediti upravna taksa''.

Bit će govora o lanjskom trošenju proračunskog novca te o raspisivanju javnog natječaja za izbor članova Izbornog Povjerenstva Grada Mostara kao i o statutu Gradske ljekarne.

Vijećnici, ali i javnost koja bude željela pratiti sjednicu, saznat će što je to radila Agencija stari grad i kako Stari most svijetli za 700 KM i kako su obnovljeni krovovi u Starom gradu za 23.000 KM.

Odlučivat će se i o bratimljenju s gradom Bassano del Grappa jer je na prošloj sjednici ova točka povučena zbog neslaganja vijećnika SDA s opisom rušenja Starog mosta.

Pred vijećnicima će se naći i zahtjev Prve mostarske partije za povlačenje tužbe Grada Mostara protiv Udruženja građana Jer nas se tiče.

Kopirati
Drag cursor here to close