Sjeverni logor

Mostar: Uređen teren za novi park

Kako je objavljeno na Facebooku ovog poduzeća radnici iz radne jedince Zelene površine radili su na uređenju terena za budući park.
Gospodarstvo / Ulaganja | 12. 09. 2018. u 08:17 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Radnici JP Komos izvode završne radove na ozelenjavanju novog parka u Sjevernom logoru u Mostaru, a završetak radova očekuje se krajem tjedna.

''U tijeku su radovi na prosijavanju zemlje, finiranju i sijanju trave, dakle radi se na ozelenjavanju. Vodonakapni sustav je obnovljen i radovi bi trebali biti završeni do kraja ovog tjedna'', kazala je Feni direktorica JP Komos Vesna Mrgan.

Kompletne dosadašnje radove na izgradnji parka u Sjevernom logoru izvelo je JP Komunalno Mostar i oni su trajali oko 45 radnih dana.

Po riječima rukovoditelja Tehničkog sektora JP Komunalno Mensura Turkića, procijenjena vrijednog ukupnog projekta je između 200 i 250 tisuća maraka, a trenutno se radi na završetku njegove prve faze.

''U ovoj fazi se neće uraditi kompletan projekt, a vrijednost dosadašnjih radova je oko 100 tisuća maraka'', kazao je Turkić, dodavši kako će druga faza projekta obuhvatiti hortikulturno uređenje i mobilijar.

Sredstva koja su do sada utrošena osigurao je Grad Mostar.

Park je samo dio onoga što će biti izgrađeno u ovom mostarskom naselju.

Naime, Grad Mostar na ovom dijelu planira gradnju velikog stambeno-poslovnog kompleksa koji bi na neki način bio "grad u gradu". Regulacijski plan Sjeverni logor predviđa kompleks stambenog, poslovnog, sportsko-rekreativnog i obrazovnog sadržaja.

Kopirati
Drag cursor here to close