Džepovi

Mostar u ublažavanje posljedica uložio 1,3 milijuna KM

''Ukupno sva pomoć iznosi 1.356.651,62 KM'', naveo je Grad Mostar koji je dobio ponovo zahtjeve za oslobađanje od zakupnine pravnih i fizičkih osoba…
Gospodarstvo / Ulaganja | 31. 08. 2020. u 15:45 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Grad Mostar do sada je iz svog proračuna osigurao pomoć u iznosu od 1.356.651,62 KM za ublažavanje posljedica pandemije koronavirusa'', priopćeno je iz Grada kojemu su se, kako je navedeno, obratila pojedina udruženje ugostitelja, obrtnika kao i pravnih i fizičkih osoba s ciljem dobivanja informacije hoće li i na koji način Grad Mostar pomoći da se lakše prebrode negativne posljedice uzrokovane pandemijom COVIDA 19.

''U proteklom razdoblju, a nakon donošenja Odluke o proglašenju pandemije COVIDA 19, Grad Mostar sukladno Odluci o načinu subvencioniranja javnih poduzeća uplatio gospodarskim društvima u kojima vrši ovlasti po osnovu državnog kapitala iznos od 944.500 KM. Također, Grad Mostar je sukladno Odluci o oslobađanju od plaćanja zakupnine i komunalne naknade, za razdoblje od 1.4.2020. do 31.5.2020., oslobodio obaveze 2.258 komitenata za plaćanje komunalne naknade u ukupnom iznosu od 328.221,12 KM'', navedeno je u priopćenju.

Ističe se i kako je Grad Mostar sukladno navedenoj Odluci oslobodio i zakupce poslovnih prostora u vlasništvu Grada Mostara za 4. i 5 mjesec 2020. godine u ukupnom iznosu od 83 930, 50 KM.

''Ukupno sva pomoć iznosi 1.356.651,62 KM'', naveo je Grad Mostar koji je dobio ponovo zahtjeve za oslobađanje od zakupnine pravnih i fizičkih osoba koji djelatnost obavljanju u gradskim i ostalim poslovnim prostorima i zahtjev za oslobađanje od komunalne naknade do kraja kalendarske godine, a  o čemu je već raspravljao Kolegij gradonačelnika.

Bljesak.info / Mostar podijelio novac

''Nakon što se izvrše analize prihoda od strane Odjela za financije i nekretnine, pripremit će se i odgovarajuća Odluka. Temeljni kriterij prilikom izrade te Odluke  bit će da su svi podnositelji zahtjeva izmirili obveze prema Gradu Mostaru s datumom 31.12.2019 godine. Napominjemo, Grad Mostar do sada nije dobio nikakva financijska sredstva od viših razina vlasti po osnovu Covida zakona. Kada i ako dobije odgovarajuća sredstva koja pripadaju jedinici lokalne samouprave, Grad Mostar napravit će kriterije o njihovoj raspodjeli i dodijeliti ih onim pravnim i fizičkim osobama čiji je rad bio zabranjen za vrijeme pandemije, ili koji se nakon njezina prestanka, nalaze u teškoj ekonomskoj situaciji'', naveo je Grad.

Kopirati
Drag cursor here to close