Turizam

Mostar spreman za zimsku turističku sezonu

Mostar se polako vratio na kartu gradova sa javnim dočekom Nove godine, što je uvijek dobar mamac za turiste. Za još bogatiju ponudu tu je i Zimski grad, koji bi, prema najavama organizatora, trebalo da bude bogatiji i sadržajniji nego prošle godine.
Gospodarstvo / Ulaganja | 24. 11. 2019. u 16:35 Bljesak.info
Mostar doživljava turističku ekspanziju iz godine u godinu

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mostar doživljava turističku ekspanziju iz godine u godinu. Bilježe se novi rekordi posjećenosti u ljetnom periodu. Posljednjih nekoliko godina Mostar, a posebno Staro gradsko jezgro, živi i u jesenjim i zimskim danima.

Turista ne nedostaje, a tome doprinose i Zimski grad i doček Nove godine na otvorenom, prenosi BHRT.

Iako smo kalendarski skoro zakoračili u zimu, u Stari grad pristižu turisti. Time su zadovoljni i vlasnici suvenirnica, koji u zadnjih nekoliko godina svoje radnje drže otvorenim tijekom cijele godine. Turisti dolaze iz regije, ali i iz dalekih destinacija.

Iz Turističke zajednice Hercegovačko-neretvanskog kantona (TZ HNK) zadovoljni su posjetom koju Mostar bilježi i van sezone. Posebno ističu činjenicu da Mostar više nije samo prolazna destinacija.

''I u okviru tog svog boravka oni posjećuju i vinsku cestu Hercegovine , kulturno povijesne spomenike u okolici Mostara tako da smo zadovoljni ovom van sezonom'', kaže zamjenik direktora TZ HNK Semir Temim.

Mostar se polako vratio na kartu gradova sa javnim dočekom Nove godine, što je uvijek dobar mamac za turiste. Za još bogatiju ponudu tu je i Zimski grad, koji bi, prema najavama organizatora, trebalo da bude bogatiji i sadržajniji nego prošle godine.

''Očekujemo veću posjećenost, marketing takođe radimo puno ozbiljnije i sadržajnije nego prošle godine. Programi su privlačniji, osim samih lokacija vjerujemo da će i ponuda u kućicama biti raznovrsnija. Prošle godine je za Novu godinu iz Dalmacije bio jako veliki broj posjetitelja, pratili smo i booking na nekim stranicama, tako da su kapaciteti bili jako popunjeni za prošlu godinu'', navodi Sanela Mešić iz Odjela društvenih poslova Grada Mostara.

Da je Zimski grad i doček na otvorenom odličan mamac za turiste, slažu se i u Turističkoj zajednici.

''Sve to na neki način privlači, na prvom mjestu, domaće turiste, turiste iz regije koji dolaze u tom periodu u Mostar. Nadam se da će i lijepo vrijeme biti jedan dobar saveznik i dočeku Nove godine i kompletnoj organizaciji ovog zimskog grada'', kaže Semir Temim.

Prije nekoliko dana, ugledni National Geographic svrstao je ovaj grad na svoju listu ''Najbolja putovanja u 2020'', kojom predlaže najprivlačnije destinacije za sljedeću godinu. Zahvaljujući takvoj reklami, naredna sezona mogla bi oboriti dosadašnje rekorde u posjećenosti. Na nadležnima je sada samo da to iskoriste na najbolji način.

Kopirati
Drag cursor here to close