Bombardier Aerospace

Mostar: Sletio prvi zrakoplov na redovnoj liniji za Zagreb

Mostar je 40. europsko odredište u koje će zrakoplovi Croatia Airlinesa izravno letjeti tijekom ovogodišnje sezone u redovitom putničkom prometu.
Gospodarstvo / Ulaganja | 03. 05. 2018. u 19:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U mostarsku Zračnu luku u četvrtak je na letu Croatia Airlinesa UO 328 iz Zagreba sletio zrakoplov Dash Q400, kanadskog proizvođača Bombardier Aerospace.

Foto: Bljesak.info / 

Zrakoplovi Croatia Airlinesa polijetat će iz Zagreba u Mostar četvrtkom i nedjeljom u večernjim satima (22 sata i 10 minuta), a iz Mostara u Zagreb petkom i ponedjeljkom u jutarnjim satima (polazak u 6 sati i 15 minuta).

Letovi će se u iste dane obavljati i u zimskom redu letenja 2018./2019., s jedinom razlikom što će večernji polasci iz Zagreba u Mostar biti u 21 sat i 10 minuta.

Na liniji će letjeti zrakoplovi Dash 8-Q400 kapaciteta sa 76 putničkih sjedala.

Foto: Bljesak.info / 

Povratne zrakoplovne karte za letove Zagreb - Mostar dostupne su za kupnju na internetskim stranicama www.croatiaairlines.hr po promotivnoj cijeni već od 89 eura.

Foto: Bljesak.info / 

Svim prisutnima obratio se predsjednik Uprave Croatia Airlinesa Jasmin Bajić koji je ovom prigodom istaknuo: ''Nakon 15 godina stanke Croatia Airlines, hrvatski nacionalni prijevoznik, od danas ponovno povezuje Mostar i Zagreb, ponovno povezuje ovu regiju s glavnim gradom Republike Hrvatske, ali i ostalim destinacijama u koje zrakoplovi Croatia Airlines lete. Uvođenjem redovite međunarodne linije otvaramo nove stranice, a prije svega unaprjeđujemo suradnju dviju zemalja te istodobno omogućujemo još lakšu i kvalitetniju povezanost svim našim putnicima, kao i povezanost naše zemlje u cjelini. Današnji dan uistinu možemo smatrati važnom prekretnicom koja će u sljedećem razdoblju omogućiti lakše i ugodnije transfere svim putnicima, a važnost svega dodatno potvrđuje i činjenica da su letovi Mostar – Zagreb dio modela Public Service Obligation koji se primjenjuje na oko 300 linija u Europskoj uniji''.

Foto: Bljesak.info / 

Obje su strane izrazile očekivanja da će ta cjelogodišnja i svakodnevna linija biti uspješna i letovi dobro popunjeni.

Foto: Bljesak.info / 
Foto: Bljesak.info / 
Kopirati
Drag cursor here to close