Staklena banka

Mostar: Opet kasna (re)akcija

Nažalost, banka je odnijela i ljudske živote, pa će se mnogi složiti kako su natpisi prilično zakašnjeli.
Gospodarstvo / Ulaganja | 24. 05. 2018. u 12:50 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Staklena banka u Mostaru, koja se nakon odluke Vlade Federacije da ju kupi  i smjesti svoje institucije na jedno mjesto, te nakon raščišćavanja godinama nakupljenog smeća, ne mrda smjesta.

Dobila je tek oznake kako je zabranjen ulazak neovlaštenim osobama te kako je zgrada opasna zbog mogućnosti pada.

Inače, Staklena banka godinama je, čekajući neku novu sudbinu i nova stakla, bila mjesto u koje je zavirio svaki turist željna prave slike Mostara. Bilo je to mjesto okupljanja i beskućnika, ovisnika i drugih kojima je trebalo malo mraka u sred grada.

Nažalost, banka je odnijela i ljudske živote, pa će se mnogi složiti kako su natpisi prilično zakašnjeli.

Banku su gradske vlasti bile odlučile i zazidati pa su jedno vrijeme poluzazidani ulazi u nikada neuseljenu zgradu banke bili samo još bolji paravan onima koji su se željeli skriti. No, nikada nisu uspjeli spriječiti one koji su željeli ući u nju.

Bljesak.info / Upozorenja na staklenoj banci

Podsjećamo, Vlada Federacije kupila je zgradu za smještaj svojih ministarstava i institucija od Gospodarske banka d.d. Mostar u likvidaciji, a sam objekt bio je ranije na prodaji pet puta. Iako bi Vlada FBiH stavljanjem ovog objekta u funkciju uštedjela 750.000 KM godišnje revizori kažu kako će se do useljenja za prilagodbu zgrade potrošiti još skoro 10 milijuna KM.

Istodobno, Staklena banka, koja je izgrađena prije 30 godina i nikad nije potpuno dovršena, a u analizi Građevinskog fakulteta opisana je kao zgrada u lošem stanju te da su ''svi stupovi u konstrukciji armirani poprečnom armaturom koja ni u kojem slučaju, ne zadovoljava''. 

Kopirati
Drag cursor here to close