Uhvati se za dugme!

Mostar: Ležeći policajci svoje odležali, stojećih nema

Tri godine nakon završetka radova, ležeći policajci pokraj Prve osnovne još uvijek nisu vraćeni na svoje mjesto, iako na ulici uredno stoje tri prometna znaka koja ukazuju na njihovo postojanje.
Gospodarstvo / Ulaganja | 04. 09. 2018. u 10:35 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Svaki početak školske godine ponovno ukazuje na probleme koji se, kao po pravilu u Mostaru, vuku i po nekoliko godina. Takav slučaj jeste i s ležećim policajcima, odnosno s ležećim policajcima koji su, po svemu sudeći, svoje odležali.

Na prometnicama pokraj Prve osnovne škole u Mostaru tijekom radova na kolektorima, koji su u ovom dijelu grada završeni u kolovozu 2015. godine, uklonjeni su ležeći policajci, ranije postavljeni zbog sigurnosti djece.

Tri godine nakon završetka radova, ležeći policajci još uvijek nisu vraćeni na svoje mjesto, iako na ulici uredno stoje tri prometna znaka koja ukazuju na njihovo postojanje.

Redakciji portala Bljesak.info na ovaj problem ukazao je jedan od zabrinutih roditelja koji već godinama bezuspješno pokušava alarmirati nadležne.

Foto: Čitatelj / Znak je na mjestu, policajca nema

Kako saznajemo od nove ravnateljice ove škole, Snježane Brkić, nadležnima su upućivani brojni zahtjevi  a ovim problemom bavilo se i Vijeće roditelja.

''Ranija ravnateljica je upućivala brojne zahtjeve iz naše škole Gradu Mostaru s ciljem rješavanja ovog pitanja, no još uvijek ništa nije pokrenuto. Također, i članovi Vijeća roditelja su na svojim sjednicama ukazivali na ovu temu, no zasad se ništa nije promijenilo'', prokomentirali su za Bljesak.info kratko iz Prve osnovne škole.

Nažalost, ovaj slučaj u Mostaru nije iznimka. Većina prilaza školama nalazi se u katastrofalnom stanju, horizontalna i vertikalna signalizacija pitanje je lutrije,  pješački prelazi ostali su nevidljivi, a na gradskim prometnicama izgleda ne leže samo ležeći policajci.

Iako su ranije najavljivali akciju kojom će za prvi dan škole, ponedjeljak 3.rujan, pojačano kontrolirati i budno ispratiti školarce, kao i ovi ležeći, pripadnici policijskih snaga u Mostaru postali su nevidljivi, te ćemo se izgleda, u slučaju da ih sretnemo na nekom od gradskih raskrižja, u najmanju ruku, hvatati za dugme.

Kopirati
Drag cursor here to close