Tekući radovi

Mostar i radovi: Što se planira u ovoj godini

Tekući radovi na mostarskim prometnicama
Gospodarstvo / Ulaganja | 22. 01. 2021. u 13:14 Bljesak.info
Radovi na prometnicama u Mostaru

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Radovi na mostarskim prometnicama izazvali su lavinu komentara lokalne zajednice. Proširenje pojedinih prometnica rezultiralo je uklanjanjem drvoreda, što je izazvalo negodovanje Mostaraca.

Podsjetimo, pisali smo kako je Grad Mostar postao veliko gradilište u prosincu, i to ne zbog izbora kako bi mnogi pomislili, već kako smo tada dobili objašnjenje iz Gradske uprave, zbog komplicirane procedure od osiguravanja financija, pribavljanja odobrenja, javnih nabavki, žalbi a i pandemije koronavirusa.

U ranijem razgovoru za Bljesak.info Marina Deronjić šefica odjela za Urbanizam i građenje grada Mostara rekla je kako, pored sve procedure, zbog tijeka pandemije i čestih bolovanja u samom odjelu ali i kod izvođača prolognira se početak pojedinih radova.

Foto: Bljesak.info / Tekući radovi na mostarskim prometnicama

Po riječima Deronjić paralelno s ovim radovima izgradnje glavnog desnoobalnog kolektora odvijat će se i radovi na rekonstrukciji ''vrha Avenije'', odnosno raskrižja ulica Rudarska i kralja Tomislava gdje će se umjesto postojećeg semaforiziranog raskrižja izgradit kružni tok.

Sredstva za ove radove osigurala je Vlada FBiH putem Ministarstva prometa i komunikacija FBiH u iznosu od 500.000 KM. Nakon toga, planira se i rekonstrukcija cijele Avenije do Katedrale, dodala je Deronjić, pojašnjavajući da će raditi prvo jednu pa drugu stranu, kako se promet ne bi u potpunosti zaustavljao, a parkinzi na Aveniji će se ukloniti te bi prometnica nakon završetka trebala biti proglašena magistralnom cestom.

Parkinzi, po riječima Deronjić, će se prebacivati između zgrada, a već se radi na rekonstrukciji parkinga i zelenih površina unutar naselja u Ulici kralja Tomislava (između Zvjezdara). Više pročitajte u tekstu - Mostar: Radovi na svakom koraku.

 

Kopirati
Drag cursor here to close