Vrijednosti 50.000 KM

Mostar dobiva reciklažne kontejnere

Na pitanje gdje će se odvoziti i deponirati selektirani otpad nismo dobili odgovor.
Gospodarstvo / Ulaganja | 03. 04. 2018. u 11:32 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mostar uskoro dobiva pet lokacija za reciklažne kontejnere, odnosno kontejnere za selektivno odlaganje otpada.

U proračunu je za nabavku ovih kontejnera izdvojeno  50.000 maraka, a planirano je da se odvajaju papir, plastika i miješani otpad.

‘’U suradnji s komunalnim poduzećima odredit će se vrste otpada koji će se razvrstavati. Na svakoj lokaciji se predviđaju kontejneri za papir, plastiku i miješani komunalni otpad, a ovisno o mogućnosti komunalnog podzeća da  plasiraju sirovine za reciklažu moguće je postavljanje kontejnera za limenke i tekstil’’, rekao jeza Bljesak.info šef Službe za komunalne poslove i zaštitu okološa Grada Mostara, Stjepan Šaravanja.

Na užem području Grada Mostar bit će uređeno pet lokacija na kojima će se postavljati ti kontejneri, a ‘’uređenje podrazumjeva betoniranje podloge i postavljanje odgovarajuće nadstrešnice kako bi se spriječio utjecaj padavina na odloženi otpad’’, tvrdi Šaravanja. 

Lokacije gdje će se postavljati kontejneri određuje Odjel za urbanizamu suradnji s komunalnim poduzećem, a isto poduzeće će biti zaduženo za odvoz i plasman prikupljenih sirovina za reciklažu na tržište. Na pitanje gdje će se odvoziti i deponirati selektirani otpad nismo dobili odgovor. 

 

Grad Mostar također planira nabavku kanti za otpatke, ukupne vrijednosti 10.000 KM, koje će, prema riječima Šaravanje za Bljesak.info, biti postavljenje na području zaštićene jezgre Starog Grada, a mikrolokacije za postavljanje kanti odredit će Agencija Stari Grad.

Podsjećamo, Mostar već ima postavljene reciklažne kontejnere na parkingu iza Vijećnice, no koliko se isti koriste nije poznato.

Kopirati
Drag cursor here to close