Svečanost

Mostar dobiva novi most nakon deset godina gradnje  

Tako bi priča, koja traje cijelih deset godina, napokon trebala dobiti sretan kraj.
Gospodarstvo / Ulaganja | 06. 02. 2018. u 13:34 Bljesak.info
Radovi na mostu u studenom 2016. godine

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Svečano otvorenje novoizgrađenog mosta preko rijeke Neretve na vrhu Ulice kralja Tomislava (Avenija) i stavljanje u funkciju prometnice od vrha ove ulice do ulice Maršala Tita (Sjeverni logor) bit će upriličeno u četvrtak, 8. veljače 2018., s početkom u 13 sati, najavljeno je službeno iz Grada Mostar.

Foto: Bljesak.info

Tako bi priča, koja traje cijelih deset godina, napokon trebala dobiti sretan kraj.

Naime, most se počeo graditi još 2008. godine, a iako je najavljeno da bi trebao biti svečano otvoren u kolovozu 2009. godine, problemi sa zemljištem i financijama radove su prolongirali.

Na tender Gradske uprave Mostara za projekt 'Avenija – most Sutina – ulica Maršala Tita - Faza 1' su aplicirali HP Investing d.o.o. Mostar i Hering d.d. Široki Brijeg. Ispunivši jedini kriterij 'najniže cijene' za dodjeljivanje ugovora, HP Investing je dobio posao.

Foto: Bljesak.info

Duljina mosta iznosi oko 120 metara, s četiri prometna traka, nogostupom za pješake kao i osiguranim priključkom na buduću autocestu.

Radovi su počeli davne 2008. godine | Foto: Grad Mostar

Inače, most Avenija - Sutina prvi je projekt kojim se nakon obnove u ratu 11 porušenih mostova u Mostaru gradio novi most.

Projekt izgradnje mosta od završetka Avenije do Sjevernog logora bio je vrijedan oko šest milijuna maraka, a kako se odugovlačilo s njegovim svečanim puštanjem u promet tako su krenule i nove priče oko mosta.

Video: Radovi na mostu u studenom 2016. godine

Tako se kao ime mosta provlači želja mostarskih studenata da se zove Studentski dok je HSP priopćio kako ih to povezivanje mladeži podsjeća na komunistička vremena i da bi most trebalo nazvati po Blažu Kraljeviću. 

Napredak je prvi, još tijekom gradnje, predložio da se most zove po Bariši Smoljanu.

Kopirati
Drag cursor here to close