Počelo je, počelo

Mostar: Centar 2 će dobiti podzemnu garažu i sportsku dvoranu

Mostarko naselje Centar 2 dobit će sportsku dvoranu i parking garažu.
Gospodarstvo / Ulaganja | 10. 11. 2017. u 10:57 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

/ Bljesak.info

Mostarko naselje Centar 2 će uskoro dobiti podzemnu parking garažu s nadzemnim otvorenim djelom. A planirana je i izgradnja sportske dvorane za OŠ Ilija Jakovljević.

/ Mostargis.ba/ Moguća mjesta buduće garaže i dvorane

Kako nam je rekla Marina Deronjić, načelnica Odjela za urbanizam i građenje, dvije garaže će biti spojene u jednu cjelinu.

''Krenuli smo u projekt. Izabrali smo ponuđača koji će izraditi idejni projekt. Izgradnjom garaže, kod sportske dvorane koja je također u planu, riješit će se pitanje parkinga u ovom naselju. Također će se područje Avenije 'očistiti' od  parkiranih automobila, a i riješit će se problem odvodnje vode u ovom naselju'', rekla je Deronjić za Bljesak.info.  

Dvije garaže u jednoj

S obzirom da se radi o dvije garaže spojene u jednu, Grad Mostar je donio dvije odluke o izboru najpovoljnijeg ponuditelja za izradu projektne dokumentacije za garaže.

U postupku izravnog sporazuma za javnu nabavku ''Podzemna parking garaža sa nadzemnim otvorenim parking prostorom'' za izradu idejnog projekta zadužena je tvrtka ''Arhitekt'' d.o.o. Mostar. Vrijednost ove javne nabavke  je 7.020,00 KM s PDV-om.

/ Bljesak.info

''Na upućeni poziv blagovremeno se odazvalo poduzeće ''Arhitekt'' d.o.o. Mostar. Služba za građenje i obnovu je blagovremeno izvršila otvaranje i ocjenu prispjele ponude, te utvrdila da je pristigla ponuda blagovremeno zaprimljena i da je prihvatljiva'',  navedeno je u obrazloženju ove odluke.

Donesena je i odluka o izradi  idejnog projekta za ''Podzemnu parking garaža ispod sportske dvorane O.Š. Ilije Jakovljević''.

Ovaj posao također je pripao tvrtki Arhitekt d.o.o. Mostar za ponuđenu cijenu od 7.020,00 KM s PDV-om.

Uređenje prostora iza škole

Prostor na kojemu bi trebala izgrađena garaža, pa i spomenuta dvorana godinama plavi od vode i predstavlja problem stanarima.

Za naš portal nedavno je šef Službe za inspekcijske poslove Hilmo Đidelija rekao kako će površina iza OŠ Ilije Jakovljevića u Mostaru će biti sanirana u sklopu redovitih sanacijskih radova.

Izgradnja dvorane

U Proračunu Grada Mostara pod stavkom ''Uređenje prostora iza OŠ Ilije Jakovljevića '' stoji iznos od 250.000 KM, koji Grad u ovog godini planira izdvojiti. U Proračunu se u više navrata spominje uređenje spomenutog prostora i izgradnja dvorane.

/ Proračun Mostara

''Osnovna škola Ilije Jakovljevića Mostar izgrađena je 2003.godine u mostarskom naselju Centar II kao donacija japanske Vlade. Prema međusobnom sporazumu Osnivač je bio dužan izgraditi dvorište i igralište (što je i učinjeno)  kao i sportsku dvoranu koju nažalost nemamo do danas. Plavljeni prostor na bočnoj strani škole je neprimjeren i neugledan kako za stanare obližnjih zgrada, tako i za školu, njezine učenike i zaposlenike'', rekla je nedavno za naš portal ravnateljica  OŠ Ilije Jakovljević Lidija Markotić.

Tada je istaknula kako su  se više puta obraćali osnivaču (Gradu Mostaru) sa zamolbom da se riješi problem prilaza školi kao i iznalaženje mogućnosti za izgradnju športske dvorane koja je neophodna za pravilno i kvalitetno izvođenje nastave.

Kopirati
Drag cursor here to close