Interes EU?

Mitrović upitao Sattlera da razmotri stavljanje u funkciju mosta preko Save

Ministarstvo komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine, navode, učinit će sve napore da se do rujna otvori privremeni granični prijelaz za prelazak putnika i automobila
Gospodarstvo / Ulaganja | 22. 07. 2020. u 16:12 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministar komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine Vojin Mitrović nazočio je u srijedu u Vojkovićima svečanom otvaranju Zavoda za izvršenje kaznenih sankcija, pritvora i drugih mjera Bosne i Hercegovine, priopćeno je iz Ministarstva.

Na svečanom otvaranju iskorištena je prilika da ministar Mitrović sa šefom Delegacije EU u BiH Johannom Sattlerom razmotri pitanje stavljanja u funkciju završenog mosta preko rijeke Save kod Svilaja, za šta postoji zainteresiranost bosanskohercegovačke i hrvatske strane ali i Europske unije.

Foto: PR / Mitrović sa Sattlerom

Naime, Ministarstvo komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine, na čelu sa ministrom Mitrovićem, navode, učinit će sve napore da se do rujna otvori privremeni granični prijelaz za prelazak putnika i automobila kako bi se izbjegli dodatni troškovi na zaštiti, čuvanju i održavanju samog mosta, a samim tim i sprečavanje nelegalnog prelaska granice.

Istovremeno bi se odvijao promet putnika na novoizgrađenom mostu sve do završetka graničnog prijelaza čije je otvaranje predviđeno početkom 2021. godine, priopćeno je iz Ministarstva komunikacija.

Kopirati
Drag cursor here to close