Nove investicije

Milijunska ulaganja u novi pogon u Konjicu

"Izgledno je da ćemo investirati u novi pogon u Konjicu u Bosni i Hercegovini. Namjeravamo proširiti kapacitete u Kninu, gdje bismo zaposlili još 150 radnika i uložili oko 15 milijuna eura", naglasio je Tomislav Debeljak.
Gospodarstvo / Ulaganja | 07. 06. 2021. u 21:47 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tomislav Debeljak najavio je nove investicije hrvatske kompanije DIV u Konjicu. Kompanija u Hrvatskoj proizvodi brodove, a u Konjicu ima tvornicu dijelova.

U razgovoru za "Slobodnu Dalmaciju" govorio je o stanju u “Brodosplitu”, stanju na svjetskom brodograđevnom tržištu, novim projektima, poslovima i ulaganjima.

Debeljak je otkrio da će chemical tanker koji je trebao biti izgrađen u “Brodotrogiru” za ruskog naručitelja, biti dovršen u “Brodosplitu” te da se "DIV grupa" pozicionira u treću tržišnu nišu, a to je graditeljstvo.

Tvrdi da će, nakon što EU ove godine uvede antidampinške carine na kinesku vijčanu robu, najprofitabilniji dio posla "DIV grupe" postati proizvodnja vijčane robe. U taj dio namjerava investirati na dvije lokacije, u Konjicu u BiH i u Hrvatskoj, najvjerojatnije u Kninu, navodi Akta.ba.

"Izgledno je da ćemo investirati u novi pogon u Konjicu u Bosni i Hercegovini. Namjeravamo proširiti kapacitete u Kninu, gdje bismo zaposlili još 150 radnika i uložili oko 15 milijuna eura", naglasio je.

"U Konjicu krećemo uskoro i do kraja godine namjeravamo dovršiti investiciju. Što se tiče investicije u Hrvatskoj, ona se razrađuje tako da nismo odlučili hoće li ona biti realizirana u Kninu ili možda u Samoboru. Mada je u Kninu bolja lokacija, ali moramo osjetiti da smo dobrodošli, a ne da nas se u najvećoj globalnoj krizi tjera. Ta investicija trebala bi biti dovršena za godinu dana", rekao je Debeljak.

Većina te investicije otpada na strojeve i opremu, dok je građevinski dio manji dio investicije.

Kopirati
Drag cursor here to close