Koridor Vc

Milijuni maraka od prolaska turista kroz BiH

Ministar Jusko naglasio je važnost potpisivanja ugovora o ulasku Bosne i Hercegovine u Transportnu zajednicu.
Gospodarstvo / Ulaganja | 07. 05. 2018. u 09:04 Bljesak.info
Kopirati

Ministar komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine Ismir Jusko kazao je za N1 da bi u slučaju završetka gradnje Koridora Vc kroz BiH tijekom ljetne sezone prolazilo nekoliko milijuna turista što bi državi donijelo značajne prihode.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministar Jusko naglasio je važnost potpisivanja ugovora o ulasku Bosne i Hercegovine u Transportnu zajednicu.

''Nešto što ističem dosta često, apsolutno nisam opterećen koliko ću dugo ostati u ovom mandatu, čini me sretnim što smo usvojili okvirnu transportnu strategiju. Ulaskom u Transportnu zajednicu do ovog momenta je BiH na raspolaganju 2 milijarde i 300 milijuna za Koridor. Sve smo uradili da sljedeći saziv Vijeća ministara uživa u blagodatima. Odgovorno tvrdim, nekoliko milijuna turista bi prolazilo kroz BiH samo da imamo Koridor. Velika zagušenja u Hrvatskoj bi bila riješena.

Zamislite da pet milijuna turista ostavi po deset eura u BiH. BiH je u zadnje dvije godine doživjela veliku ekspanziju kad je u pitanju turizam'', ispričao je Ismir Jusko.

Posljednjih dana ponovo je aktualizirana priča o izgradnji Pelješkog mosta. Jusko je ocijenio da je potrebna sinkronizacija i da on može djelovati samo u skladu s instrukcijama zakonodavne vlasti.

Sporazum između Vijeća ministara Bosne i Hercegovine i Vlade Narodne Republike Kine o međusobnom ukidanju viza za nositelje običnih putovnica stupit će na snagu 29. svibnja 2018. godine. Ministar Jusko je govorio o značaju suradnje dvije države.

 

Kopirati