U okviru BetMET projekta

Metaloprerađivačka poduzeća dobila vrijedna zaštitna sredstva

Europska unija i Vlada SR Njemačke podržale mala i srednja poduzeća u premašivanju krize izazvane pandemijom Covid-19
Gospodarstvo / Ulaganja | 18. 01. 2021. u 10:53 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Projekt BetMET, čiji je prvenstveni cilj razvoj metalskog sektora, je dodjelom zaštitnih sredstava i dezinficijensa za 14 malih i srednjih poduzeća u ukupnoj vrijednosti od 20 tisuća eura, omogućio je nastavak proizvodnje i sigurnije okruženje u kojem će poslovati, u kontekstu mogućih problema izazvanih pandemijom COVID-19. Paketi sa zaštitnim sredstvima sadrže uređaje za beskontaktno mjerenje temperature, dezinfekcijska sredstva, zaštitna odjela i vizire, maske i rukavice.

''Projekt BetMet doprinosi poboljšanju konkurentnosti ciljanih malih i srednjih poduzeća iz metaloprerađivačkog sektora. Isporučena sredstva će omogućiti poduzećima da sigurnije nastave s proizvodnjom te odgovore na visoke higijenske standarde u zaštiti zaposlenih, radnih mjesta, kao i obližnjih javnih površina. Projekt BetMET će nastaviti s podrškom poduzećima kroz upotrebu inovativnih tehnologija i usluga poslovnog razvoja, te njihovim olakšanim pristupom visokokvalificiranoj radnoj snazi.“, izjavio je Tomislav Majić, predsjednik Udruženja za poduzetništvo i poslovanje LiNK, Mostar.

Ukupna vrijednost BtMET projekta iznosi 404 tisuće eura, od čega je Europska unija osigurala 281tisuću eura bespovratnih sredstava okviru EU4Business projekta. Ciljevi su mu razvoj metalskog sektora, nova radna mjesta i zadržavanje postojećih, u uvjetima krize izazvane pandemijom Covid19. Metodologija projekta BetMET se oslanja na kontinuirani razvoj specijaliziranih usluga za ciljana mala i srednja poduzeća.

Usluge se odnose na postupak zaštite metalnih površina u skladu sa EU standardima kvalitete, a projekt se također fokusira na poboljšanje nivoa digitalizacije poduzeća.

Realizira ga Udruga za poduzetništvo i poslovanje LiNK iz Mostara, u partnerstvu s Mašinskim fakultetom Univerziteta "Džemal Bijedić" u Mostaru, te firmama IT Odjel d.o.o. iz Mostara i Eurosjaj d.o.o. iz Konjica.

EU4Business je projekt Europske unije koji potiče razvoj ciljanih sektora i poduzetništva u BiH.

Projekt je vrijedan 16,1 milijuna eura, a zajednički ga financiraju Europska unija (15 milijuna eura) i Savezna Republika Njemačka (1,1 milijuna eura). Projekt zajedno provode GIZ, ILO i UNDP, od travnja 2018. godine do ožujka 2022. godine. EU4Business je dio Programa lokalne samouprave i ekonomskog razvoja u BiH koji podržava SR Njemačka. Za više informacija o EU4Business projektu posjetite: www.eu4business.ba.

Kopirati
Drag cursor here to close