Österreichische Luftverkehrs AG

Lufthansa s Austrijom dogovorila 600 milijuna eura pomoći Austrian Airlinesu

Kao uzvrat za državnu pomoć Lufthansa je obećala zadržati podružnicu Austrian Airlinesa u Beču još najmanje deset godina te povećati ulogu Beča kao zrakoplovnog čvorišta, pišu novine.
Gospodarstvo / Ulaganja | 08. 06. 2020. u 17:32 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Lufthansa i austrijska vlada dogovorile su spašavanje podružnice njemačkog zrakoplovnog prijevoznika Austrian Airlinesa sa 600 milijuna eura, izvijestili su austrijski mediji.

Kako bi Austrian Airlines bio spašen uslijed krize uzrokovane koronavirusom, kompanija će dobiti 300 milijuna eura zajmova s državnim jamstvom, kao i injekciju kapitala od 150 milijuna eura od austrijske države.

Preostalih 150 milijuna eura osigurat će Lufthansa, objavile su novine Kurier i Der Standard.

Kao uzvrat za državnu pomoć Lufthansa je obećala zadržati podružnicu Austrian Airlinesa u Beču još najmanje deset godina te povećati ulogu Beča kao zrakoplovnog čvorišta, pišu novine.

Lufthansa također traži podršku države. Krajem svibnja postigla je kompromis s njemačkom vladom i Europskom unijom na putu prema konačnom odobrenju dogovora o spašavanju u iznosu od devet milijardi eura.

Čelnik easyJeta: Mogli bismo sudski oboriti karantenu

Lundgren vjeruje da easyJet, Ryanair i British Airways imaju dobre izglede za pobjedu u pravnoj bitci zbog karantene i upozorava da bi, ostanu li dovoljno dugo na snazi, takve mjere mogle dodatno smanjiti broj radnih mjesta.

Britanija je u ponedjeljak uvela 14-dnevnu karantenu za međunarodne dolaske, unatoč prijetnjama pravnim postupcima.

“Smatramo da imamo dovoljno dokaza i jak slučaj kojeg sudovi ne bi trebali osporiti”, rekao je Lundgren u ponedjeljak za postaju Sky News, ustvrdivši da su uvedene mjere “nesrazmjerne”.

EasyJet je već ranije najavio plan za ukidanje 4.500 ili 30 posto radnih mjesta uslijed krize zbog koronavirusa.

Lundgren smatra da će karantena samo dodatno pogoršati stanje.

Nada se da će prijetnja zakonskim djelovanjem natjerati vladu da tu mjeru zamijeni “ciljanim pristupom koji se temelji na rješenjima zračnih mostova”, te putnicima omogući slobodno putovanje između zemalja s niskim postotkom zaraze.

Na pitanje bi li zbog karantene moglo biti izgubljeno i više radnih mjesta, Lundgren je odgovorio kako se “boji da je tako”.

Kopirati
Drag cursor here to close