Iz Vodovoda poručili

'Ljudima u Blagaju danas moramo dati vodu'

Iz Vodovoda govore kako, gledajući što se događalo prethodnih dana, ne mogu ništa predvidjeti ali će zasigurno dati sve od sebe na rješavanju kvara te u slučaju da prva opcija s rješavanjem kvara 'ne upali', imaju i rezervni plan.
Gospodarstvo / Ulaganja | 01. 02. 2019. u 09:36 K.M. / Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Danas moramo dati vodu ljudima, kako i na koji način vidjet ćemo, ali dajemo sve od sebe da to ispunimo'', rekao je to za Bljesak.info Đenan Šabanović, ispred Vodovoda Mostar, angažiran na rješavanju kvara i osposobljavanju pumpe u mostarskom naselju Blagaj.

Šabanović ističe kako su i prethodni dan, četvrtak 31. siječnja, do kasnih sati radili na rješavanju problema, no nažalost, bezuspješno. Dodaje da je ovo specifičan kvar, kojem zasad uopće nisu ušli u trag.

Specifičan kvar

''Do kasnih sati smo radili zajedno sa serviserima Grundfosa, mostarske firme Elektrokovina, koji su preuzeli  štelovanje upravljačke jedinice koja nadgleda rad pumpe. Na terenu su i ronioci.  U jednom trenutku voda je došla do kuća,  no onda je ponovno došlo do zastoja. Ovo je neki specifičan kvar i zasad nismo uopće ušli u trag problema'', govori Šabanović i dodaje kako su djelatnici Vodovoda i u petak od ranih jutarnjih sati na terenu.

Iz Vodovoda govore kako, gledajući što se događalo prethodnih dana, ne mogu ništa predvidjeti ali će zasigurno dati sve od sebe na rješavanju kvara te u slučaju da prva opcija s rješavanjem kvara 'ne upali', imaju i rezervni plan.

''Ovo nam je prva opcija, druga opcija bi bili radovi na ulazu u Mostar, to nam je rezervni plan'', govori Šabanović.

Cisterna s vodom kruži

Podsjećamo, nova pumpa u mostarskom naselju Blagaj postavljena je u srijedu, 30 siječnja, u korito rijeke Bune, da bi nedugo nakon aktiviranja prestala s radom. Stanovnici Blagaja, točnije oko 500 priključaka, od subote su bez vode što im zasigurno otežava svakodnevni život

''Dio stanovnika ima svoje čatrnje. Drugi dio,  koji do rata nisu ni imali vodu iz gradskog vodovoda, imali su interne sisteme, te su se sada na njih vratili. Cijelo vrijeme kruži cisterna kroz naselja u Blagaju, te se na određenim točkama može natočiti pitka, čista i ispravna voda, nasuta u Mostaru'', poručili su iz mostarskog Vodovoda.

Kopirati
Drag cursor here to close