Potpore projektima

Ljubuški ulaže 177.000 KM u kulturu i sport

Gospodarstvo / Ulaganja | 19. 07. 2021. u 20:14 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Gradonačelnik Grada Ljubuškog Vedran Markotić potpisao je 177.000 KM vrijedne ugovore o dodjeli proračunskih sredstava Grada Ljubuškog za projekte iz područja kulture i sporta za 2021. godinu.

Na osnovu provedenih javnih poziva, pravo na dodjelu sredstava Grada Ljubuškog ostvarilo je ukupno 50 aplikacija na projekte; 27 iz područja kulture u vrijednosti od 77.000  i 23 iz područja sporta u vrijednosti od 100.000 KM, objavili su iz Grada Ljubuškog.

"Po prvi put smo proveli javni poziv za dodjelu sredstava i to se pokazalo kao pun pogodak. Imali smo dosta prijavljenih iz područja sporta te područja kulture koji brinu o kulturi i našim običajima. Imali smo povjerenstvo koje je bodovalo, a danas smo završili taj proces potpisivanjem ugovora. Vrlo brzo ide isplata po projektima, kako su oni naznačili u svojim prijavama", rekao je gradonačelnik Vedran Markotić izrazivši nadu da će već u idućoj godini iznosi i za sport i za kulturu biti mnogo veći.

Ovakav način raspodjele sredstava iz proračuna zasigurno će olakšati rad klubova i udruga.

"Mislim da je dobro da udruge i sportski klubovi znaju da mogu računati na potporu Grada Ljubuškog, da znaju kolika je ta potpora i da ne ovise o ničijoj volji i molbama nego da mogu planirati svoje aktivnosti i projekte tijekom godine", pojasnio je Markotić.

Među dobitnicima potpora je i Biciklistički klub Ljubuški, čija je članica Dragana Matić nova prvakinja BiH u XCO disciplini u kategoriji mlađi kadeti. U klubu ulažu znatne napore za promociju biciklizma na ovim područjima.

"Trudimo se da djecu usmjerimo u sport, a rezultati počinju biti vidljivi što nam je jako drago", kazao je predsjednik BK Ljubuški Mirko Luburić. 

Provedbom javnih poziva za dodjelom proračunskih sredstava zadovoljni su i aplikanti.

"Ovaj čin potpisivanja ugovora za dodjelu sredstava iz područja kulture doista je specifičan. Budući da je naša udruga jedna od najstarijih ovdje u Ljubuškom što se tiče kulture i sporta, svjedoci smo da protekle 22 godine se apliciralo i dobivalo sredstva na drugačiji način, danas je zaista izgledalo kao jedan vrlo zanimljiv događaj", naveo je Jakov Begić, predsjednik Karnevalskog društva Prolog, koji je zahvalio na potpori i pozvao sve Ljubušake na nadolazeći 23. Ljubuški karneval.

Kopirati
Drag cursor here to close