Tik uz staru

Ljubuški dobiva novu sportsku dvoranu

Riječ je o objektu koji će biti smješten između zgrade Gimnazije i postojeće Gradske sportske dvorane u Ljubuškom, a treba istaknuti da srednjoškolski centar u Ljubuškom nema zatvoren prostor za nastavu tjelesnog odgoja.
Gospodarstvo / Ulaganja | 09. 01. 2020. u 13:50 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ljubuški bi uskoro trebao dobiti novu sportsku dvoranu koja će biti izgrađena odmah do postojeće Gradske sportske dvorane.

Nova sportska dvorana jedna je od kapitalnih investicija Grada Ljubuškog, te je svrstana u istoimeni dokument usvojen krajem prošle godine na Gradskom vijeću.

Riječ je o objektu koji će biti smješten između zgrade Gimnazije i postojeće Gradske sportske dvorane u Ljubuškom, a treba istaknuti da srednjoškolski centar u Ljubuškom nema zatvoren prostor za nastavu tjelesnog odgoja, , piše službeni portal Javne ustanove ''Kulturno-športski centar'' Ljubuški.

Objekt će se graditi i sastojati od dva kubična volumena: dvorane sa sportskim terenima i gledalištem te pratećim sadržajima (svlačionice, sanitarije, spremišta, snack bar/zalogajnica i sl.). Dvorana će služiti u prvom redu učenicima, no dio termina je predviđen i za sportske klubove te rekreativce.

Što se tiče volumena dvorane, on je osmišljen u kombinaciji montažne armirano-betonske i čelične konstrukcije.

Predviđena je ''in situ'' izvedba temeljnih stopa i traka iz armiranog betona, a završna podna obloga sportskog terena je PVC sportski plivajući pod dok je za gledalište predviđen klasični PVC pod.

Na cijeloj zgradi predviđena je termofasada, a pregradni zidovi u unutarnjem dijelu bit će postavljeni od gipsanih ploča.

Gradonačelnik Ljubuškog Nevenko Barabarić je u više navrata naglasio potrebu za jednim ovakvim objektom u Ljubuškom, koji će zadovoljiti sve one koji ne mogu dobiti prostor u postojećim dvoranama, , piše službeni portal Javne ustanove ''Kulturno-športski centar'' Ljubuški.

Kopirati
Drag cursor here to close