Nevenko Barbarić

Ljubušaci bi do kraja ljeta mogli dobiti kino

Načelnik kaže kako se u samom gradu planira realizacija projekta trga, sportskih terena, prometnica i parking prostora oko i iza škole Marka Marulića.
Gospodarstvo / Ulaganja | 11. 02. 2018. u 12:29 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Fena / Nevenko Barbarić

U povodu proslave Dana općine Ljubuški, koji se od 2. do 12. veljače obilježava nizom kulturnih, športskih i glazbenih događanja, načelnik općine Ljubuški Nevenko Barbarić ukazao je na planirane, odnosno ostvarene projekte u prošloj i ovoj godini.

Govoreći o investicijima i planiranom za ovu godinu, načelnik općine Ljubuški je u razgovoru za Fenu istaknuo radove na objektu kino dvorane, čiji bi se završetak mogao očekivati krajem ljeta. Riječ je, kaže, o objektu za kojim već godinama postoji potreba u ovoj općini.

Kinodvorana bi se trebala nalaziti u sklopu objekta Kulturnog centra Ljubuški koji će sadržavati i manju galeriju, kao i garderobu za kazališne predstave. Inače, rekonstrukcijom spomenutog objekta novi izgled će dobiti cijela ulica u kojoj se on nalazi.

Načelnik kaže kako se u samom gradu planira realizacija projekta trga, sportskih terena, prometnica i parking prostora oko i iza škole Marka Marulića.

Zatim izgradnja kružnog toka na raskrižju prema Domu zdravlja, dovršetak nogostupa istočne obilaznice, izgradnja dijela javne rasvjete te nastavak uređenja našeg parka.

''Također, sve je spremno za početak realizacije projekta rekonstrukcije i dogradnje zgrade vijećnice i PU Ljubuški te izgradnje podzemne garaže s proširenjem Trga dr. Franje Tuđmana'',  pojasnio je načelnik, dodajući kako je sa ZHŽ-om pripremljen projekt rekonstrukcije fasade i krovišta općinske zgrade.

Dodao je kako i u ovoj godini oko milijun maraka Općina planira uložiti u različite projekte po mjesnim zajednicama.

Podsjetio je i da se radi na projektnom dokumentaciji Kule herceg Stjepana kao uvjetu početka radova i kandidiranju tog projekta na različite razine i natječaje prekogrančne suradnje.

Govoreći o ostvarenim projektima u 2017. godini, načelnik je kazao kako se cijelosti  ispoštovale sve stavke planirane proračunom prema svim korisnicima, a suficit, koji je i 2016. i 2017. godine bio u prosjeku od oko 0,5 milijuna maraka, je rebalansom usmjeren prema infrastrukturnim projektima.

Istaknuo je i uređenje dijela prometnica, nogostupa, javne rasvjete u iznosu od preko 800.000 maraka.

''Naša županija (ZHŽ) nam je pomogla kroz projekte UNDP-a uraditi škole u Miletini i Cernu, a Federalno ministarstvo okoliša i turizma značajno je potpomoglo nastavku uređenja lokaliteta Kravica, odnosno izgradnju javne rasvjete i upravne zgrade'', podsjetio je načelnik Ljubuškog.

 Uz navedeno, istaknuo je i više od milijun maraka uloženih u različite projekte mjesnih zajednica, od uređenja poljske infrastrukture do lokalnih cesta te drugih potreba građana Ljubuškoga.

Kopirati
Drag cursor here to close