HBŽ

Livno: Stanovi za 15 braniteljskih obitelji

Gospodarstvo / Ulaganja | 20. 09. 2017. u 14:19 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Vlade Hercegbosanske županije (HBŽ) Ivan Jozić i županijski ministar unutarnjih poslova Darinko Mihaljević razgovarali su u srijedu s predstavnicima Koordinacije Udruga proisteklih iz Domovinskog rata HBŽ-a o završetku finalnih radova na zgradi za branitelje u Livnu, priopćeno je iz Službe za obnose s javnošću Vlade HBŽ-a.

Ključevi za petnaest stanova obiteljima poginulih Hrvatskih branitelja, koje su dobile Rješenje za stan u toj zgradi, bit će dodijeljeni u subotu, 23. rujna, na Dan hrvatskih branitelja općine Livno, rečeno je, uz ostalo, na sastanku.

Tom dodjelom sve će obitelji poginulih hrvatskih branitelja na prvoj crti bojišnice općine Livno ostvariti svoje pravo na stambeno zbrinjavanje. Preostalih trinaest stanova u istoj zgradi bit će dodijeljeno najtežim invalidima Domovinskog rata općine Livno.

Na sastanku je zauzet stav da se poslovni prostori u stambenim braniteljskim zgradama u Livnu i Tomislavgradu urede i dodijele za potrebe braniteljskih udruga o čemu će odluku donijeti Vlada HBŽ-a.

Također je zaključeno kako je do finalnog završetka gradnje došlo velikim zalaganjem aktualne Vlade na čelu s njezinim predsjednikom Ivanom Jozićem te direktorice Uprave za pitanja branitelja Hercegbosanske županije, a sve uz potporu Koordinacije Udruga proisteklim iz Domovinskog rata Hercegbosanske županije.

Nakon sastanka predsjednik Vlade i predstavnici Koordinacije Udruga proisteklim iz Domovinskog rata obišli su prostorije zgrade za Hrvatske branitelje u Livnu, navodi se u priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close