Potpisan ugovor

Livno dobiva novac za dovršetak gradnje Glazbene škole i rekonstrukciju ceste

Drugi projekt je rekonstrukcija prometnice u naselju Čelebić za koji su odobrena sredstva od 100.000 kuna, tj. 26.429 KM.
Gospodarstvo / Ulaganja | 03. 09. 2018. u 16:44 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Gradonačelnik Luka Čelan u prostorijama konzulata Republike Hrvatske u Bosni i Hercegovini u Vitezu potpisao je ugovore s državnim tajnikom Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske Zvonkom Milasom.

Ugovori se odnose na dva projekta koje je Vlada Republike Hrvatske odobrila Gradu Livnu u sklopu financijske potpore za provedbu kulturnih, obrazovnih, znanstvenih i ostalih programa i projekata od interesa za hrvatski narod u Bosni i Hercegovini za 2018. godinu, objavljeno je na stranici Grada.

Naime, Livno je dobio potporu za projekt dovršetka izgradnje Srednje Glazbene škole u iznosu od 300.000 kuna, odnosno 79.288 KM.

Drugi projekt je rekonstrukcija prometnice u naselju Čelebić za koji su odobrena sredstva od 100.000 kuna, tj. 26.429 KM.

Gradonačelnik Čelan je zahvalio Vladi Republike Hrvatske i Središnjem državnom uredu za Hrvate izvan Hrvatske na odobrenoj potpori i nastojanju za doprinos u poboljšanju života hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini, objavljeno je na stranici grada Livna.

Osim projekata Grada Livna sredstva osigurana u proračunu Središnjeg državnog ureda za Hrvatske izvan Republike Hrvatske raspodijeljena su na 31 projekt s područja kulture, 23 projekta za obrazovanje i znanost, za područje zdravstva 16 projekata i za ostala područja 35 projekata.

Nakon potpisivanja ugovora upriličena je svečanost kojoj su, uz potpisnike, bili nazočni i visoki dužnosnici iz političkog, gospodarskog i vjerskog života, svojim nastupom svečanost su uveličali i učenici osnovne glazbene škole Franjo Vilhar iz Livna.

Kopirati
Drag cursor here to close