Potpisan Ugovor

Brzo ćemo novim mostom preko Save

Most je dugačak 426 metara, širok 22,6 metara i imat će četiri prometne trake, po dvije u svakom smjeru. Gradit će se po Ugovoru 30 mjeseci od dana uvođenja izvođača u posao, a rok za uvođenje izvođača je 105 dana od dana potpisivanja Ugovora.
Gospodarstvo / Ulaganja | 16. 07. 2019. u 18:29 Fena
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ugovor o izgradnji međudržavnog mosta između dvije susjedne i prijateljske zemlje Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske na Savi kod Gradiške, na završetku autoceste Banja Luka - Gradiška, potpisan je danas u sjedištu Hrvatskih cesta u Zagrebu.

Potpisali su ga zamjenik ministra komunikacija i prometa BiH Saša Dalipagić i predsjednik Uprave Hrvatskih cesta Josip Škorić, uime Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske, s Dragomirom Jevtovićem, u ime Konzorcija gospodarskih subjekata: Integral Inženjering a. d., Đuro Đaković Montaža d. o. o. i Zagreb-Montaža d. o. o., kao najpovoljnijim ponuditeljem.

Most je dugačak 426 metara, širok 22,6 metara i imat će četiri prometne trake, po dvije u svakom smjeru. Gradit će se po Ugovoru 30 mjeseci od dana uvođenja izvođača u posao, a rok za uvođenje izvođača je 105 dana od dana potpisivanja Ugovora, priopćeno je iz Ministarstva komunikacija i prometa BiH.

Ugovorna vrijednost radova je 23.498.800 eura.

Kako je izjavio zamjenik Dalipagić, Sporazumom između Vijeća ministara BiH i Vlade Republike Hrvatske, potpisanim 2011. godine, definirano je da svaka zemlja snosi polovinu toga iznosa.

Bosna i Hercegovina je osigurala svoj dio sredstava dijelom iz UMTS sredstava, tj. od uplata telekom operatera, a dijelom iz sredstava nepovratnog granta u iznosu od 6,8 milijuna eura, dobivenog od WBIF-a (Investicijski fond za zapadni Balkan) na summitu zemalja zapadnog Balkana održanom u Beču 2015. godine.

Dalipagić je izjavio da je izuzetno zadovoljan što je Ministarstvo kojim on rukovodi, u suradnji s Hrvatskom, uspjelo u posljednje dvije i pol godine pokrenuti dva izuzetno velika i značajna infrastrukturna projekta, odnosno izgradnju dva mosta na rijeci Savi.

Most kod Svilaja na završetku Koridora Vc je u završnoj fazi izgradnje i bit će pušten u promet do kraja ove godine.

Ministarstvo je uspjelo završiti i tendersku proceduru za izgradnju mosta kod Gradiške. Završetkom ta dva objekta prometna povezanost BiH i Hrvatske, odnosno BiH i EU, bit će znatno poboljšana, navodi se u priopćenju Ministarstva komunikacija i prometa BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close