760.000 KM

Kuvajt donirao novac za završetak izgradnje centra za rehabilitaciju djece u Mostaru

Donacija od 760.000 KM je namijenjena završetku izgradnje Centra za rehabilitaciju djece sa ugrađenom umjetnom pužnicom, slušnim, govornim i psihofiziološkim poremećajima pri Domu zdravlja Mostar
Gospodarstvo / Ulaganja | 20. 10. 2017. u 15:41 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Veleposlanik Kuvajta u Bosni i Hercegovini Nasser Riden Thamer Almotairi i direktor Doma zdravlja Mostar Mario Kordić u petak su u Sarajevu potpisali Ugovor o donaciji Kuvajta u iznosu od 760.000 KM.

Donacija je namijenjena završetku izgradnje Centra za rehabilitaciju djece sa ugrađenom umjetnom pužnicom, slušnim, govornim i psihofiziološkim poremećajima pri Domu zdravlja Mostar.

Direktor Doma zdravlja Mostar Mario Kordić se u ime građana Mostara i korisnika usluga Centra zahvalio veleposlaniku Almotairiju i Kuvajtu na pomoći u završetku izgradnje ovog centra, te naglasio kako bi Centar trebao početi sa radom u punom kapacitetu tijekom sljedeće godine.

U sljedećem razdoblju planirano je potpisivanje ugovora i s Federalnim fondom za pomoć nastradalim područjima od prirodne nesreće na teritoriju Federacije BiH o donaciji sredstava u iznosu od 200.000 američkih dolara, koje je Kuvajt izdvojio za realizaciju Projekta zaštite padina od podzemnih voda u urbanim područjima Badre, Solina i Grabovica u Tuzli u cilju prevencije od klizišta.

Veleposlanik Almotairi je za sljedeći mjesec najavio i potpisivanje Ugovora o kreditu u iznosu od više od 60 milijuna KM osiguranih od Kuvajtskog fonda za arapski ekonomski razvoj, a koji je namijenjen za nastavak izgradnje Koridora Vc na dionici Nemila – Donja Gračanica.

Istaknuo je da će Država Kuvajt nastaviti s programima pomoći na teritoriju cijele Bosne i Hercegovine radi unaprijeđenja uvjeta života stanovništva, priopćeno je iz Veleposlanstva Kuvajta u BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close