Razvoj turizma

Kulturna ruta će povezati Mostar i Podgoricu

Kako je priopćeno, na sastanku koordinacijskog tima analizirane su provedene aktivnosti te je izvršeno detaljno planiranje i podijeljeni zadaci između članova tima za razdoblje implementacije.
Gospodarstvo / Ulaganja | 04. 02. 2020. u 12:19 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U okviru projekta 'Valorizacija kulturnog nasljeđa turističkih destinacija Mostar i Podgorica' danas je održan sastanak projektnog tima koji čine predstavnici Turističke zajednice Hercegovačko – neretvanskog kantona (BiH) i Turističke organizacije Podgorice (Crna Gora).

Kako je priopćeno, na sastanku koordinacijskog tima analizirane su provedene aktivnosti te je izvršeno detaljno planiranje i podijeljeni zadaci između članova tima za razdoblje implementacije.

Projekt 'Valorizacija kulturnog nasljeđa turističkih destinacija Mostar i Podgorica' koji implementira TZHNK sa suradnikom TOP, ima za cilj diversifikaciju ponude kulturnog turizma u Mostaru i Podgorici i stvaranje nove kulturne rute kako bi se produžio boravak posjetitelja na ove dvije lokacije, povećali prihodi i stvorila motivacija za ponovnu posjetu.

Aktivnosti se provode kroz bespovratna sredstva Projekta razvoja i promocije turizma Vijeća za regionalnu suradnju. Projekt financira Europska unija, a provodi RCC u nastojanju da doprinese rastu i konkurentnosti šest ekonomija zapadnog Balkana podržavajući razvoj i promociju zajedničke regionalne ponude kulturnog i avanturističkog turizma.

Projekt 'Valorizacija kulturnog nasljeđa turističkih destinacija Mostar i Podgorica' će raditi na razvoju kulturne turističke rute koja povezuje Mostar i Podgoricu, obogaćivanju i diversifikaciji turističke ponude, te na promociji ovih lokaliteta putem internetskih alata, promotivnih aktivnosti i događaja, te na uspostavljanju saradnje među akterima iz dvije ekonomije, Bosne i Hercegovine i Crne Gore.

Projekt će rezultirati stvaranjem nove rute kulturnog turizma koja će povezati Mostar i Podgoricu. Održivost projekta bit će osigurana poboljšanom suradnjom između aktera u turizmu u obje ekonomije, npr. lokalne turističke organizacije, turističke agencije, pružatelji usluga i kulturne institucije.

Kopirati
Drag cursor here to close