Pomalo, ali radi se...

Kružni tok se privodi kraju - pogledajte kako izgledaju radovi u Ulici maršala Tita

Bešlić je tada rekao i da prve automobile na trasi od ''vrha Avenije'' preko novog mosta do kružnog toka u Ulici maršala Tita možemo očekivati početkom studenog, mjesec se bliži kraju, automobile ponekad vidimo, ali asfalta još uvijek nema
Gospodarstvo / Ulaganja | 24. 11. 2017. u 16:31 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nazire se kraj radova na kružnom toku u Ulici maršala Tita, na spoju s novoizgrađenom prometnicom iz Sjevernog logora (prometnica Avenija-most Sutina-ulica Maršla Tita).

Radovi na glavnoj prometnici u Ulici maršala Tita počeli su u rujnu, a zbog izvođenja radova bile su česte gužve na sjevernom iz grada, no dugim čekanjima i velikim gužvama bliži se kraj.

Video: Kružni tok u Ulici maršala Tita

Podsjetimo, početkom listopada gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić je sa svojim suradnicima obišao ovo gradilište, kada je rekao za medije da izgradnja ovog kružnog toka košta 450 tisuća KM.

Tada je Ivan Knezović, glavni nadzorni inženjer na spomenutom gradilištu kazao kako su radovi do sada kvalitetno izvedeni, da nadzor nema većih zamjerki te da odgode gradnje i nedostatak novca nisu imali utjecaja na kvalitetu izvedenih radova. Najviše problema graditeljima je predstavljala velika vodovodna cijev koja od izvora Bošnjaci baš ovim područjem vodi do grada te su bila potrebna nova projektna rješenja. Dodao je da je Vodovod tražio da se cijev posebno zaštiti, te da su zajedno tražili idejno rješenje koje će biti prihvatljivo i izvedivo, no taj problem je već riješen.

 Bešlić je tada rekao i da prve automobile na trasi od ''vrha Avenije'' preko novog mosta do kružnog toka u Ulici maršalaTita možemo očekivati početkom studenog, kada se trebala u promet pustiti jedna kolnička traka.

Bljesak.info / Kružni tok u Ulici maršala Tita

''Znači promet bi se na toj traci odvijao dvosmjerno, jer nemamo sredstava da u potpunosti zatvorimo konstrukciju financiranja. Znači ne možemo obećati da ćemo završiti bez neke pomoći. Mi želimo prvenstveno olakšati život našim sugrađanima, i olakšati ulazak u grad i sigurno da nemamo vremena čekati da u potpunosti završimo ovu prometnicu. Mi nemamo u potpunosti sredstva ni za ovu jednu kolničku traku, ali pokušavamo s izvođačem razgovarati da u narednoj proračunskoj godini osiguramo ta sredstva za presvlačenje, što je oko 350 tisuća KM. Međutim ima još puno dijelova koje treba završiti, tako da mislim da cifra koja nama nedostaje na ovom projektu je negdje oko milijun maraka'', rekao je tada gradonačelnik.

Iako je se mjesecu studenom bliži kraj, do sada su se na prometnici mogla vidjeti auta, ali asfalta na kolničkoj traci još uvijek nema.

Bljesak.info /  

Ulica Maršala Tita u Mostaru je najduža ulica u gradu, ali i najduža ulica u jednoj urbanoj zoni u Hercegovini, navedeno je na Wikipediji.

Spaja južni ulaz u urbanu zonu Grada Mostara s njegovim sjevernim ulazom. Proteže se od naselja Tekija (početna točka je raskrižje s magistralnim putem M-17 na Bišća polju, do naselja Zalik (točnije do raskrižja poznatog pod nazivom Sutina).

Njena najvažnija etapa nosi kolokvijalni naziv Glavna ulica, što faktički predstavlja i naselje u Mostaru. Glavna ulica se proteže od Narodnog pozorišta pa do raskrižja kod Dječje biblioteke i čini otprilike jednu četvrtinu cjelokupne dužine Titove ulice. Naselja kroz koja prolazi Titova ulica su: Tekija, Luka, Brankovac, Glavna ulica, Carina, Sjeverni logor i Zalik.

Kopirati
Drag cursor here to close