Projekt IRENE

Krenuli radovi: Središte Jablanice dobiva led rasvjetu

Ukupna vrijednost projekta u gradskom jezgru Jablanice iznosi 104.820 KM
Gospodarstvo / Ulaganja | 12. 09. 2018. u 12:36 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Središnji dio Jablanice uskoro će dobiti novu led rasvjetu.

Naime, krenuli su radovi na zamjeni postojećih rasvjetnih tijela novom led rasvjetom, a radovi se vrše u sklopu projekta ''IRENE'' (Integralna Obnovljiva i Energetski učinkovita mreža), objavljeno je na stranici Općine.

Novu rasvjetu dobit će Jablaničani u ulicama: ''Pere Bilića'', ''Zlatnih ljiljana'', ''Branilaca grada'', ''1. Marta'', ''Željezničkoj'', ''Darivalaca krvi'',''Jaroslava Černija'', ''Nikole Bojanovića'' i ''Omladinsko šetalište''.

Ukupna vrijednost projekta u gradskom jezgru Jablanice iznosi 104.820 KM, a  u sufinanciranju sudjeluje i Općina Jablanica u iznosu od 21.318,55 KM. 

Rok za izvođenje radova je, kako je objavljeno, 180 dana od dana uvođenja izvođača radova u posjed.

Inače, projekt IRENE, realizira se pod liderstvom Agencije za razvoj Zadarske županije ZADRE NOVE, a implementira  se u prekograničnom području Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Crne Gore. 

Tim projektom planirano je  ulaganje u infrastrukturu u vidu 11 svjetlosnih sustava i jednog  solarnog sustava na lokacijama u Zadru, Mostaru, Tivatu, Neumu, Smilčiću, Korlatu, Lisičiću, Bibinjama, Vinjercu, Gajinama, Galovcu, Privlaci i Jablanici.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 1.915.820 eura, od čega 1.628.447 eura predstavlja programsko sufinanciranje. Glavni cilj projekta IRENE je zaštita i očuvanje okoliša i poticanje održivog korištenja prirodnih resursa u pograničnim područjima kroz zajednički razvoj i umrežavanje lokalnih sustava upravljanja energijom u CBA za poticanje energetske učinkovitosti i korištenja sustava obnovljivih izvora energije u javnom sektoru. Hercegovačka razvojna agencija REDAH-a je partner projekta IRENE iz Interreg IPA programa, objavljeno je na stranici Općine.

Kopirati
Drag cursor here to close