Kanalizacijski sustav

Krenuli radovi izgradnje kolektora u Čitluku vrijedni skoro pola milijuna KM

Početku postavljanja kanalizacijskog kolektora prethodilo je izmještanje vodovodnih instalacija na trasi radova kako bi se radovi mogli izvoditi nesmetano
Gospodarstvo / Ulaganja | 19. 08. 2020. u 17:10 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Općina Čitluk / Izgradnja kolektora u Čitluku

U čitlučkoj Ulici kralja Tvrtka ovih je dana započelo postavljanje kanalizacijskog kolektora, priopćeno je u srijedu iz Općine Čitluk.

Riječ je o radovima za čije izvođenje je Općina Čitluk u svibnju potpisala ugovor s tvrtkom Kopex Dodig d.o.o. Čitluk te su stoga Marin Radišić, načelnik općine Čitluk i Željko Dugandžić, direktor JP Broćanac d.o.o. Čitluk, u pratnji Ivice Dodiga, direktora tvrtke Kopex Dodig d.o.o. Čitluk, obišli radilište.

Inače, početku postavljanja kanalizacijskog kolektora prethodilo je izmještanje vodovodnih instalacija na trasi radova kako bi se radovi mogli izvoditi nesmetano, što je projekt koji je financiralo Javno poduzeće Broćanac d.o.o. Čitluk.

Foto: Općina Čitluk / Gradnja kolektora u Čitluku

Općina Čitluk i tvrtka Kopex Dodig potpisali su ugovor o izvođenju radova na izgradnji sekundarne kanalizacijske mreže u Ulici kralja Tvrtka. Izgradnja kanalizacijske mreže u spomenutoj ulici prva je faza u realizaciji projekta 'Izgradnja sekundarne kanalizacijske mreže u Ulici kralja Tvrtka i Rudarskoj ulici u Čitluku'.

Riječ je o investiciji vrijednoj 457.097,94 KM, u što je uračunata i sanacija prometnice nakon završetka radova.

Projekt 'Izgradnja sekundarne kanalizacijske mreže u Ulici kralja Tvrtka i Rudarskoj ulici u Čitluku' za općinu Čitluk je, navode, projekt od velike važnosti zbog uvezivanja kanalizacijske mreže naseljenog mjesta Čitluk.

U drugoj fazi projekta planirana je izgradnja sekundarne kanalizacijske mreže u Rudarskoj ulici, a cijeli projekt uklapa se u Integriranu strategiju razvoja općine Čitluk za razdoblje 2019. – 2027. godine, priopćeno je iz Općine Čitluk.

Kopirati
Drag cursor here to close