Nova radna mjesta

Krenula proizvodnja u Lasti: Čajni kolutići već izašli sa proizvodne trake

Lasta ima ovlaštenog distributera pa se proizvodi ove tvornice uskoro mogu očekivati na policama trgovina.
Gospodarstvo / Ulaganja | 26. 10. 2018. u 21:11 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Najpoznatija čapljinska tvornica ''Lasta'' nakon skoro dvije godine neaktivnosti, otvorila je svoja vrata i ponovo pokrenula proizvodnju.

Hercegovački proizvođač keksa i vafla u najboljim je danima zapošljavao više od tisuću radnika, da bi potom nastupila kriza u poslovanju zbog koje je tvornica postupno propadala, do konačnog zatvaranja krajem 2016.

Proteklih dana, nakon čišćenja tvornice i osposobljavanja strojeva, radnici su sjeli za iste i ponovno pokrenuli proizvodnju. 

Čajni kolutići ''ispali'' su prvi sa proizvodne trake. Prvi je to korak u vraćanju života posrnuloj tvornici keksa u Čapljini.

''Počeli smo od najjednostavnijih proizvoda koji traže najmanji broj radnika, a to tu čajni kolutići. Kad popunimo taj asortiman onda ćemo preći na proizvodnju ravnog i oblikovanog vafla, pa se nadam da ćemo time kompletirati proizvode koji su se tu nekada proizvodili'', ističe za BHT Bosa Šutalo, voditeljica proizvodnje, 

Trenutno na proizvodnji rade 24 radnika, a plan je da se pokrenu nove proizvodne linije i zaposle novi radnici, njih 150.

Stari radnici vraćeni su na posao, ali su primljeni i novi, mladi radnici, a nekima je ovo i prvo radno iskustvo. 

Darko Sulić tako ističe kako se nada da su pred Lastom bolji dani i smatra da je pokretanje tvornce ''prava stvar''.

''Moja mama je radila tu i ja sam se prijavila želeći nastaviti njen rad, a i jer me to zanima. Lijepo su me primili, snašla sam se i mogu reći da mi je super'', ističe za BHT Selma Krasnići kojoj je ovo prvo radno iskustvo.

Lasta ima ovlaštenog distributera pa se proizvodi ove tvornice uskoro mogu očekivati na policama trgovina.

Kopirati
Drag cursor here to close